Motor Sporları

15 yaşında 294 kupası var!

20 Ekim 2015 Salı 13:06 - Son Güncelleme 20 Ekim 2015 Salı 13:09

15 yaşındaki motosikletçi Asrın Rodi Pak, dünyanın en hızlısı olmak istiyor.

Türkiye ve Avrupa'da katıldığı süpermoto ve motokros yarışlarında bugüne kadar 294 kupa kazanan 15 yaşındaki motosikletçi Asrın Rodi Pak, dünyanın en hızlısı olmak istiyor.

Pak, yaptığı açıklamada, 4,5 yaşında annesinin desteğiyle motor sporlarına başladığını söyledi. 7 yaşından itibaren Türkiye ve Avrupa'da resmi yarışlara katılmaya başladığını dile getiren Asrın Rodi Pak, süpermoto ve motokros yarışlarında bugüne kadar 294 kupa kazandığını ifade etti.

Katıldığı yarışlarda 280'in üzerinde birincilik elde ettiğini belirten lise öğrencisi genç motosikletçi, dünyanın en hızlısı olmayı hedeflediğini söyledi.

Süpermoto ve motokrosta Türkiye ve Avrupa şampiyonluklarının yanı sıra karting yapmaya da başladığını anlatan Pak, şunları kaydetti:

"Benim için motosiklet ve hız, bir tutku. 'Motosikletin üzerinde büyüdüm' diyebilirim. Yazın her gün, kışın ise haftada üç gün antrenman yapıyorum. Motosiklete binmediğim zaman huzursuz oluyorum. Bugüne kadar kazandığım kupalar benim için başlangıç. Karting'de de yarışabilirim. Kenan Sofuoğlu ağabeyimin çizdiği yolda yürümek, motosiklet sporlarında dünyanın en hızlısı olmak istiyorum."

"Yarışa gitmek için annemin arabasını sattık"

Motosiklet üzerinde birbirinden zor hareketleri rahatlıkla gerçekleştiren şampiyon sporcu, motor sporlarına yeterince destek sağlanmadığından yakındı.

Uşak Belediyesi'nin süpermoto ve motokros pistinin, kendisi için çok önemli olduğunu aktaran Pak, "Ne yazık ki sponsorumuz yok. Motorsporları oldukça pahalı. Ailem benim başarım için elinden geleni yapıyor. Bir yarışa gitmek nereden baksanız 5-6 bin liraya mal oluyor. Destek verilmesini istiyorum. Uşak Belediyesi sayesinde yarışlara katılıyorum. Bu yıl yarışlara gitmek için annemin otomobilini ve motorlarımdan birini satmak zorunda kaldık" diye konuştu.

Motosiklet kullanmanın keyifli olduğunu anlatan Asrın Rodi Pak, yarışlara katılmak isteyenlerin küçük yaşlarda bu spora başlaması gerektiğini belirterek, ailelerin çocuklarını desteklemesi gerektiğini ifade etti.

Motokros ve süpermotoda dünya şampiyonluğunu hedeflediğini söyleyen genç sporcu, bu sporun fiziği çok güçlendirdiğini ve disiplin getirdiğini vurgulayarak, "Önümüzdeki yıllarda Dünya Süpersport Şampiyonası'na da katılmak istiyorum, şimdiden antrenmanlara başladım. En hızlı olmak çok heyecan verici" dedi.

Yarışlarda kullandığı kask ve kıyafetleri kendisinin tasarladığını, resim yapmaktan hoşlandığını ve eğitim gördüğü lisede birinci olduğunu anlatan Pak, başarısını motor yarışlarına bağladığını dile getirdi.

Asrın Rodi'nin babası Mümtaz Pak ise oğlunun bugüne kadar elde ettiği başarıların önemine değinerek, "Rodi, istediği her şeyi başardı, artık önünde dünya şampiyonluğu var. Tüm dünyanın tanıdığı bir sporcu olacağına eminim. Tek istediğimiz Rodi'ye destek olunması. Türkiye'de 15 yaşında bu kadar birincilik eden başka sporcu yok" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
"Benim için en zoru oldu"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz