Motor Sporları

57 yaşındaki Sainz Dakar Rallisi'ne hazırlanıyor

25 Aralık 2019 Çarşamba 10:46 - Son Güncelleme 25 Aralık 2019 Çarşamba 13:37

Yaşayan efsane Carlos Sainz, Dakar Rallisi'ne hazırlanıyor. 57 yaşındaki pilot, "Benden daha genç sporcularla yarışmaktan ve Dakar'da şampiyon olan en yaşlı sporcu olmaktan büyük gurur duyuyorum" dedi.

İspanyol efsane Carlos Sainz gözünü, 5 Ocak 2020'de başlayacak olan Dakar Rallisi'ne çevirdi.

Daha önce bu yarışı iki kez kazanan 57 yaşındaki sporcu, bu sezon yardımcı sürücü olarak vatandaşı Lucas Cruz ile birlikte X-Raid Mini ile boy gösterecek.

Kendisinden genç pilotlarla yarışmaktan büyük bir zevk aldığını söyleyen Sainz, bu yılki organizasyona oldukça sıkı bir program eşliğinde hazırlanıyor.

2010 ve 2018 yılları şampiyonu İspanyol pilot, "Dakar'ı kazanan en yaşlı sporcu olmaktan gurur duyuyorum" ifadesini kullandı.

57 yaşındaki sporcu, Dakar'da oldukça uzun saatler boyunca yarışmanın büyük bir fiziksel efor gerektirdiğinin de altını çizdi.

"Dürüst olmak gerekirse bu yaşta yarışmanın oldukça zor olduğunu söyleyebilirim" diyen 'El Matador' lakaplı Sainz, spor salonunda durmaksızın egzersiz yapıyor.

Güvenlik nedeniyle Afrika'daki köklerinden uzaklaşan Dakar Rallisi, uzun yıllar Güney Amerika'da koşulduktan sonra bu sene Suudi Arabistan topraklarına taşındı.

12 etap ve 9 bin kilometrede koşulacak olan organizasyon, 17 Ocak'ta Riyad yakınlarındaki Al-Qiddiya'da sona erecek.

2020 Dakar'da, Formula 1 ve Le Mans 24 saat şampiyonu Fernando Alonso da boy gösterecek.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
2020 'çok hızlı' geçecek
Yükleniyor lütfen bekleyiniz