Motor Sporları

Balıkesir'de motokros heyecanı

26 Eylül 2013 Perşembe 10:55 - Son Güncelleme 26 Eylül 2013 Perşembe 11:01

Balıkesir'in Gönen ilçesi, bu yıl Doğu Avrupa Motokros Şampiyonası'na evsahipliği yapacak. Yarışmaya Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Makedonya, Moldova, Yunanistan, Arnavutluk ve Karadağ'dan sporcular katılacak.

Doğu Avrupa ve Türkiye Motokros yarışları, 28-29 Eylül 2013 tarihlerinde koşulacak 

Seyir zevki ve yaşattığı heyecanla motor sporlarının en gözde etkinliklerinden olan şampiyonanın büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Teknik, beceri, cesaret ve dengenin öne çıktığı yarışlar, Şakir Şenkalaycı Gönen Motokros Parkuru'nda yapılacak. Avrupa Motosiklet Kulübü tarafından düzenlenen şampiyonada, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en becerikli ve en korkusuz pilotları start demirine sıralanacak. Doğu Avrupa Motokros Şampiyonası'nın 7. ayak yarışı ve Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 5. ayak yarışı, Gönen Motokros Parkuru'da meraklılarını bekliyor.

Şampiyonaya, Türkiye'nin tanınmış birçok motokrosçusunun yanısıra yurtdışından da güçlü ve iddialı motokrosçular katılacak.

10 kategorideki, 28 Eylül Cumartesi günü teknik kontrollerin ardından antrenman ve sıralama turlarıyla başlayacak. Yarışçılar, 29 Eylül Pazar günü ise iki etap halinde start demirine sıralanacak.

Gönen Motokros Parkuru'nun tasarım ve yapımında büyük emek harcayan Memduh Şenkalaycı, her noktasının ayrı ayrı planlandığını söyledi. Şenkalaycı, 40 kişilik start alanı ve binlerce yarışseveri ağırlamak için oluşturulan seyirci alanlarının yanısıra cankurtaran yollarının da tamamlandığını belirtti. Şampiyonayla parkurun uluslararası bir ün kazanacağını belirten Şenkalaycı, Gönen'in yurtiçi ve yurtdışında motokros sporuyla da anılacağını bildirdi.

Sıradaki Haber
Doğu Avrupa Motokros Şampiyonası Gönen'de
Yükleniyor lütfen bekleyiniz