Motor Sporları

Berkay Belçika'da göz doldurdu

10 Mart 2014 Pazartesi 16:27 - Son Güncelleme 10 Mart 2014 Pazartesi 16:30

Belçika'da yapılan 2014 sezonunun ilk karting yarışında 6. sırayı elde etti.

14 yaşındaki milli karting sporcusu Berkay Besler, hafta sonunda Belçika'nın Genk pistinde düzenlenen 2014 sezonunun ilk karting yarışında 6. sırayı elde etti.

Isınma turlarında en iyi zamanı yapan Berkay, hafta sonu boyunca dereceleriyle göz doldururken, yarış günü podyumu son virajda yaşanan temas sonrası kaçırdı.

Genk pistinde 11 ülkeden 37 sporcu ile düzenlenen tek yarışlık BNL Avrupa Kupası yarışında, "junior-max" kategorisinde Türkiye'yi temsil eden Berkay Besler, ısınma turlarında pistin en iyi zamanını yaptı. Sıralama turlarında 7'nciliği alan Besler, ilk eleme yarışını 4., ikinci eleme yarışını da 3. bitirerek final yarışında podyum hedefiyle piste çıktı. Yarışta son viraja 3. sırada giren 14 yaşındaki sporcu, rakibinin temasıyla bitişe 20 metre kala yol dışına çıktı ve hafta sonunu 6. sırada tamamladı.

Yarış sonunda duygularını dile getiren Besler, "Ülkemizi başarı ile temsil ettiğimi düşünüyorum, podyumu kıl payı kaçırdık ama sezonun ilk yarışında rakiplerimizle aramızdaki farkı görmüş olduk. Teknik ekibimiz, ekipmanımız ile seneye hazır olduğumuzu gördük, sezona Rotax Euro serisinin ilk yarışı ile devam edeceğim, oldukça heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.

Berkay Besler bu sezon Türkiye Karting Şampiyonası dahil 4 ayrı şampiyona ve 4 tane tek yarışlık seri takip edecek. Türkiye Karting Şampiyonası'nda geçen yıl zafere ulaşan genç sporcu, Türkiye'deki şampiyonanın yanı sıra yurt dışında da birçok yarışa katılacak.

Sıradaki Haber
Meksika Rallisi'ni Ogier kazandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz