Motor Sporları

Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası başladı

16 Mayıs 2015 Cumartesi 14:53 - Son Güncelleme 16 Mayıs 2015 Cumartesi 15:01

Şampiyona, Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde düzenlenen törenle başladı.

Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası, Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde düzenlenen törenle başladı.

Vali Şehmus Günaydın, Suğla Yaylası'ndaki törende yaptığı konuşmada, yaklaşık 8 ay önce Azdavay'daki bu parkurda Türkiye şampiyonası gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Yarışmaya katılan sporcuların, kentteki pistin Avrupa'daki pistlerden daha iyi olduğunu belirttiğini vurgulayan Günaydın, şöyle konuştu:

"Bu ifadelerin ardından '2015'teki Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası ve Türkiye Enduro Şampiyonası'nı bu parkurda yapalım' diye karar aldık. Bu kararımızı ilgili yerlere bildirdikten sonra bu organizasyonu tekrar Azdavay'a aldık. Bu sene yapılan çalışmalarla sadece Avrupa'nın değil, dünyanın da birçok ülkesinin organizasyon yapabileceği bir noktaya geldi. Bu bir ilktir, buranın tanıtılması için daha fazla organizasyonlara ihtiyaç olacaktır."

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek de geniş katılımlı şampiyonayı, ilçelerinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Parkurun yapılması için herkesin yoğun gayret sarf ettiğini aktaran Civelek, ileride daha büyük organizasyonlar yapmak için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından bayrakların kaldırılmasıyla E1 kadın kategorisi mücadelesinin startı verildi.

Şampiyona, 17 Mayıs Pazar günü yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erecek.

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden 210 sporcunun mücadele edeceği şampiyonanın açılış törenine, TBMM Adalet Komisyonu Başkan Vekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve vatandaşlar katıldı.

Sıradaki Haber
Dünyanın en güzel rallisine muhteşem tören
Yükleniyor lütfen bekleyiniz