Motor Sporları

Dünya Motokros Şampiyonası tamamlandı

08 Eylül 2021 Çarşamba 21:32 - Son Güncelleme 08 Eylül 2021 Çarşamba 22:35  |  Kaynak : TRT SPOR, AA

Afyonkarahisar'da düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası'nın Türkiye ayağı sona erdi. Yarışı Hollandalı Jeffrey Herlings kazanırken, ikinci olan Sloven sürücü Tim Gajser genel klasman liderliğini sürdürdü.

Dünya Motokros Şampiyonası Türkiye Grand Prix’si sona erdi. Afyonkarahisar'ın ev sahipliği yaptığı Türkiye ayağının ilk yarışını Jeffrey Herlings kazandı.

İkinci yarış ise müthiş bir heyecana sahne oldu. Yarışın son anlarında yaşanılan kaza sonucu dünya 1 numarası Tim Gajser liderliği aldı.

Bitiş çizgisini ilk sırada gören Tim Gajser olsa da iki yarıştan toplamda 47 puan alan Herlings, Türkiye ayağını zirvede tamamladı...

3'üncü sırada tamamladığı ilk yarışta 20, lider bitirdiği ikinci yarışta 25 puan alan Tim Gajser ise toplam 335 puana ulaştı ve genel klasman liderliğini sürdürdü. 

Şampiyonada Honda, Yamaha, Kawasaki, KTM, Husqvarna, GasGas ve Beta fabrika takımlarında yer alan dünyaca ünlü sporcular yarıştı.

"25 ülkeden fazla katılım oldu"

Türkiye Motosiklet Federasyonu Basın Sorumlusu Fatih Geren, hem MXGP Of Turkey hem MXGP Of Afyon'un Afyonkarahisar'da başarıyla tamamlandığını belirterek, "Birbirinden heyecanlı yarışlar izledik. 25 ülkeden fazla katılım oldu." dedi.

120'den fazla sporcunun da Afyonkarahisar'da yarıştığını kaydeden Geren, "Biz, hem Motosiklet Federasyonu hem Afyonkarahisar Belediyesi olarak organizasyonun başından beri misafirleri en şekilde ağırlamaya çalıştık. Sosyal medyadaki spor platformlarında da Afyonkarahisar ismi yankılandı." ifadelerini 

Sıradaki Haber
İkinci yarışta Vialle ilk sırada
Yükleniyor lütfen bekleyiniz