Motor Sporları

"Kariyerimin başında çok zorluk çektim"

09 Kasım 2015 Pazartesi 20:43 - Son Güncelleme 09 Kasım 2015 Pazartesi 20:48

Kenan Sofuoğlu, "Tecrübe Konuşuyor" projesi kapsamında gençlerle buluştu.

Dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, kariyerinin başında çok zorluk çektiğini belirterek, "Hiçbir zaman 'dünya şampiyonluklarına ulaşırım, Türkiye'yi temsil ederim' diye bir umudum yoktu. En büyük hayalim ağabeylerimle aynı pistte yarışmaktı" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Tecrübe Konuşuyor" projesi kapsamında Kenan Sofuoğlu ve şair Dursun Ali Erzincanlı Kocaeli'de gençlerle bir araya geldi.

Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi'nde düzenlenen programda Sofuoğlu ile Erzincanlı, deneyimlerini gençlere aktardı.

Sofuoğlu, kariyerine ağabeyleri gibi yarışçı olabilmek için başladığını anlatarak, babasının motosiklet tamirhanesi olmasa, ağabeyleri motosiklet kullanmasa, motosiklet yarışçısı olamayacağını söyledi.

Kariyerinin ilk yıllarının zor geçtiğini ifade eden Sofuoğlu, "Son yıllarda özellikle 7-8 senedir devletimiz ve Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu sporu tanıdığından beri işler kolaylaşmaya başladı. Bugün itibariyle çok daha farklı yerlerdeyiz ama kariyerimin başında çok zorluk çektim. Hiçbir zaman 'dünya şampiyonluklarına ulaşırım, Türkiye'yi temsil ederim' diye bir umudum yoktu. En büyük hayalim ağabeylerimle aynı pistte yarışmaktı" diye konuştu.

Sofuoğlu, spor yapmadan hayatının bu kadar düzenli olabileceğini düşünmediğini anlatarak, "Ailelere çocuklarının bu sporu yaptırmasını tavsiye ediyorum. Geçen hafta 3 gün bakanlık ve federasyon desteğiyle 3 yeni sporcu seçtik. Bu sporcular önümüzdeki yıllarda Türkiye'yi temsilen Avrupa'da yarışmaya başlayacaklar. Şu anda imkanlarımız çok iyi. Türkiye'nin her yerinde spor tesisleri yapılıyor. Bunların kullanılması gerekiyor. Üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Dünya şampiyonluğu sürecini katılımcılara aktaran Sofuoğlu, başarıya ulaşmanın zorlu bir süreç olduğunu ve mücadeleden vazgeçilmemesi gerektiğini kaydetti.

Sıradaki Haber
Motor sporlarında şampiyonlar belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz