Motor Sporları

"Küçüklüğümden beri ırkçılığa maruz kalıyorum"

21 Haziran 2020 Pazar 19:19 - Son Güncelleme 21 Haziran 2020 Pazar 19:27

Formula 1 yıldızı Lewis Hamilton, ırkçılığa dair geniş bir röportaj verdi. Motor sporlarında daha çok genç siyahi ismin yer alması için çalışmalar yapacağını belirten Hamilton, "Amacım dünyayı daha eşit bir yere getirmek olacak" dedi.

6 kez Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton, İngiltere'nin The Sunday Times Gazetesi'ne konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Georg Floyd protestoları hakkında F1'de açıklama yapan ilk isim olan Lewis Hamilton, "Yarış kariyerim boyunca ırkçılıkla karşı karşıya kaldım. 2008 İspanya Grand Prix'sinde benimle nasıl dalga geçildiğini hala hatırlıyorum, küçükken karting yarışlarında üstüme muz atıldığını da unutmuyorum" dedi. 

Başarılı sürücü, gençler için yeni bir motor sporları oluşumu üzerinde çalıştıklarını da belirtti. Siyahilerin daha çok sektörde yer almasını ve motor sporları ile uğraşmasını istediğini söyleyen Hamilton, "Onları ekiplerde ve mühendislik ekiplerinde daha çok kullanmak istiyorum" dedi. 

Hamilton'ın diğer pilotlara da bir çağrısı vardı: "Sessiz kaldığınızı görüyorum, hep sessiz kalıyorsunuz ve kalmaya devam ediyorsunuz. Adaletsizliğe sessiz kalmak... Bilmiyorum. Eğitim yoluyla daha eşit bir sektör oluşturmak için çalışacağım"

Kaynak: TRT SPOR 

Sıradaki Haber
F1 pilotu Zanardi'nin durumu kritik
Yükleniyor lütfen bekleyiniz