Motor Sporları

Motokros şampiyonası devam ediyor

22 Kasım 2015 Pazar 14:07 - Son Güncelleme 22 Kasım 2015 Pazar 12:11

TMF Başkanı Uçar: Türkiye ortalamasının üzerinde bir sporcu katılımı sağladık.

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 7. ve son ayak yarışları devam ediyor.

Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi'nde dün sıralama turlarıyla başlayan şampiyonanın final etaplarına yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 65 sporcu katılıyor.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, 2015 sezonunun final yarışlarını Kaynaşlı'da gerçekleştirmekten çok büyük bir gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi.

Parkurun, dünya standartlarında bir motokros parkuru olduğunu anlatan Uçar, "Yarışlarımızı görsellik anlamında dünyada eşi benzeri olmayan güzelliğe sahip bir yere getirmiş olduk. Bu anlamda Düzce Valimiz başta olmak üzere yerel yönetimlerin çok büyük emekleri var. Biz federasyon olarak sadece teknik destek verdik. İşin başında durmaya çalıştık. Bu parkurun yapılması ile çok önemli bir tesis spora kazandırılmış oldu" şeklinde konuştu.

Final yarışlarına katılımın Türkiye ortalamasının üstünde olduğuna değinen Uçar, "Biz, burada 4-5 yaşındaki çocuktan, 60 yaşındaki sporcuya kadar herkesi yarıştırma imkanı bulduk. Böyle bir coğrafya ve parkurdayız. Önümüzdeki sezon umut ediyoruz ki Türkiye Şampiyonası'nın bütün etaplarını bu kalitede gerçekleştireceğiz" ifadesini kullandı.

Sezonun final yarışları, gün içinde gerçekleştirilecek 3 etabın ardından son bulacak.

Sıradaki Haber
Türkiye Motokros Şampiyonası başladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz