Motor Sporları

Motor sporlarında şampiyonlar belli oldu

09 Kasım 2015 Pazartesi 13:05 - Son Güncelleme 09 Kasım 2015 Pazartesi 13:42

Lorenzo, 2010, 2012'den sonra 3. kez şampiyonluğa ulaştı.

Dünya Ralli Şampiyonası'nda (WRC) Sebastien Ogier ve Formula 1'de Lewis Hamilton'ın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından MotoGP'de de mutlu sona Jorge Lorenzo ulaştı.

Motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonu MotoGP'de 2015 sezonu, Movistar Yamaha takımı sürücüleri Jorge Lorenzo ile Valentino Rossi'nin rekabetine sahne oldu. Sezonun 18. ve son ayağı Valencia Grand Prix'sinin son metrelerine kadar süren mücadeleyi, İspanyol pilot Lorenzo kazandı.

Önceki yarışta Repsol Honda'dan Marquez'in motosikletini ayağıyla ittiği gerekçesiyle pilotlar klasmanı lideri geldiği Valencia Grand Prix'sine son sıradan başlayan Rossi, bitime 18 tur kala 4'üncülüğe yükselince, Lorenzo'nun mücadeleyi ilk sırada bitirmekten başka şansı kalmadı.

Yarışı, son 2 yılın şampiyonu Marquez'in 0,263 saniye önünde kazanan 28 yaşındaki Lorenzo, sezonun 7'nci, kariyerinin ise 40'ıncı MotoGP birinciliğini elde etti.

Bu sonuçla puanını 330'a çıkaran Lorenzo, son yarışa 7 puan gerisinde girdiği Rossi'ye 5 puan fark atarak 2010, 2012'den sonra 3. kez şampiyonluğa ulaştı.

Lorenzo ayrıca Giacomo Agostini, takım arkadaşı Rossi, Mick Doohan, Mike Hailwood, John Surtees, Geoff Duke, Eddie Lawson, Kenny Roberts ve Wayne Rainey'den sonra "MotoGP'de en az 3 şampiyonluğu bulunan" 10. isim oldu.

Mercedes domine etti, Hamilton yine kazandı

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda şampiyonluk ipini, 2014 sezonunda olduğu gibi Mercedes'in Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton göğüsledi.

Atmosferik V8'den turboşarjlı V6 motora geçildiği 2014'te rakiplerine büyük fark atan Mercedes takımı, dominasyonunu 2015'te de sürdürdü.

Sezonun 16. ayağı ABD Grand Prix'sini, geçen yıl son yarışa kadar şampiyonluk mücadelesi verdiği takım arkadaşı Rosberg'in yaptığı hatadan faydalanarak kazanan Hamilton, bitime 3 yarış kala şampiyonluğu garantiledi.

Bir önceki yarış Rusya Grand Prix'sinde, 1994 San Marino Grand Prix'sinde yaptığı kaza sonrası yaşamını yitiren Brezilyalı Ayrton Senna'yı geçerek kariyerinin 42. birinciliğini elde eden Hamilton, ABD'de sezonun 10, kariyerinin ise 43. zaferini yaşadı.

30 yaşındaki sürücü böylece 91 yarış birinciliğiyle zirvede yer alan Alman Michael Schumacher ve 51 galibiyeti bulunan Fransız Alain Prost'un arkasında 3. sıraya yerleşti.

Şampiyonanın 17. yarışı Meksika Grand Prix'sini kazanan Rosberg, bitime 2 yarış kala Mercedes'e yılın 14. galibiyetini getirdi.

Ogier, WRC şampiyonluğunu yine bırakmadı

Pilotlar klasmanını art arda 9 defa ilk sırada tamamlayan "WRC tarihinin en fazla şampiyonluk kazanan pilotu" Sebastien Loeb'ün ardından bayrağı alan Sebastien Ogier, 2013 ve 2014'teki gibi şampiyonluğa uzandı.

Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) Avustralya'da düzenlenen 10. ayağını ilk sırada tamamlayan Volkswagen takımının Fransız pilotu Ogier, bitime 3 yarış kala şampiyonluğu garantiledi.

Büyük Britanya Rallisi dışında tamamlanan 2015 sezonunda 7 birincilik elde eden Ogier, kariyerindeki ralli zaferi sayısını da 31'e yükseltti.

Kenan, Supersport'taki 4. şampiyonluğuna ulaştı

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 3 yıl sonra bir kez daha Dünya Supersport Şampiyonası'nda zirveye çıktı. Kenan 2007, 2010 ve 2012'nin ardından 4. kez Supersport şampiyonu oldu.

Şampiyonanın Fransa'da düzenlenen 11. ayağını 2. sırada bitiren Kawasaki Puccetti pilotu Kenan, sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğunu ilan etti. Katar'da koşulan sezonun 13. ve son yarışını da 2. tamamlayan Kenan, Kawasaki'nin de markalar şampiyonu olmasını sağladı.

31 yaşındaki milli motosikletçi, ABD'li Patrick Jacobsen'in önünde şampiyon olduğu 2015 sezonunda, 5 birincilik kazanarak kariyerindeki yarış galibiyeti sayısını 32'ye çıkardı.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
"Çocuklardaki yeteneğe şaşırıyorum"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz