Motor Sporları

Motosiklete takvim yetmedi

26 Aralık 2014 Cuma 11:23 - Son Güncelleme 26 Aralık 2014 Cuma 11:27

Motosiklet Federasyonu Başkanı, "Yarışları takvime sığdırmakta zorlandık" dedi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, 2014 sezonunu "dolu dolu" geçirdiklerini belirterek, "Yarışları takvime sığdırmakta zorlandık" dedi.

Uçar, AA'ya yaptığı açıklamada, aktif sporcu sayısının artış gösterdiği sezonda, 6 branşta 37 ayak yarışın organize edildiğini kaydetti.

Türkiye'yi uluslararası alanda başarıyla temsil eden Kenan Sofuoğlu'nun, bu yıl motorunda teknik aksaklıklar yaşadığına dikkati çeken Uçar, milli motosikletçinin tüm olumsuzluklara rağmen bir birincilik, iki de üçüncülük elde ettiğini söyledi.

Uçar, Sofuoğlu'nun yetiştirdiği Toprak Razgatlıoğlu'nun da Avrupa'da ismini duyurduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yine bu yıl Türkiye Sujeti Şampiyonası'nı düzenleyen federasyonumuz, bir branşı atıl durumdan faal hale getirmenin haklı gururunu yaşadı. Kastamonu, Gemlik ve Tokat gibi doğal güzellikleriyle ünlü parkurları enduro branşına kazandırdık. KKTC'den start verdiğimiz Türkiye Süpermoto Şampiyonası ile 'Yavru Vatan'a uygulanan spor ambargosunu da deldik. Büyük ilgi gören yarışları KKTC Başbakan Yardımcısı ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da izledi. Dolu dolu bir sezon geçirdik. Yarışları takvime sığdırmakta zorlandık."

"Dakar Rallisi'ne 4 sporcuyla katılacağız"

TMF'nin, geride kalan sezonlarda daima ilklere ve kendi ilkeleri doğrultusunda sosyal etkinliklere imza attığını vurgulayan Uçar, 2015 yılında bu anlayışı sürdüreceklerini bildirdi.

Uçar, 2015 sezonuna Dakar Rallisi ile "merhaba" diyeceklerini belirterek, "Bu zorlu parkura tarihimizde ilk defa 4 sporcuyla katılacağız. Şakir Şenkalaycı, Serkan Özdemir, Koray Özkaplan ve Selçuk Bektaş ülkemizi bu prestijli yarışta temsil edecek" diye konuştu.

"Sofuoğlu'nun üzüntüsü sevince dönüşecek"

Sofuoğlu'nun bu sezonun üzüntüsünü yeni takımıyla sevince dönüştüreceğine inandığını dile getiren Uçar, Razgatlıoğlu için de "2015'te atağa geçecek" yorumunu yaptı.

Uçar, 2015'te ayrıca Çanakkale Zaferi'nin 100. yılını etkinliklerle anacaklarını, AB Erasmus Projesi ile motosiklet kültürünü yaygınlaştıracaklarını sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Dakar Rallisi'nde iddialıyız
Yükleniyor lütfen bekleyiniz