Motor Sporları

Motosiklette enduro heyecanı

06 Mart 2014 Perşembe 11:43 - Son Güncelleme 06 Mart 2014 Perşembe 11:47

Türkiye Enduro Şampiyonası Bodrum'da başlayacak.

Motosiklette 2014 sezonu ve Türkiye Enduro Şampiyonası, Bodrum'da başlayacak.

Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun (TMF) yarış takviminde yer alan organizasyon, Bodrum Motosiklet Kulübü'nce gerçekleştirilecek. Kızılağaç Enduro Parkuru'ndaki yarışmanın başlangıcı 8 Mart Cumartesi günü Bodrum Arena Motosiklet Parkuru'nda verilecek.

TMF İdari Asbaşkanı Hamit Dizman yaptığı açıklamada, 2 gün sürecek enduro heyecanında 25,7 kilometrelik toprak parkurda sporcuların fizik ve mekanik dayanıklılığın yanı sıra doğal engellerle mücadele edeceğini söyledi.

Açılışın, yakın zamanda hayatını kaybeden Türkiye Motocross ve Enduro Şampiyonu milli sporcu Burak Özel adına düzenlenecek yarışla Bodrum'da yapılacağını bildiren Dizman, dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun da onur konuğu olarak Bodrum'a geleceğini kaydetti.

- "200 sporcunun katılması bekleniyor"

Dizman, 1. ayak yarışının yapılacağı Kızılağaç Enduro Parkuru'nun uzun, yorucu ve heyecan verici olduğunu dile getirerek, "Parkur fiziki ve mekanik dayanıklılığın ön plana çıktığı, doğal engellerle dolu, bağlantı yollarından ve farklı zorluk dereceleri bulunan kros, extreme ve enduro test etaplarından oluşturuldu. Türkiye Enduro Şampiyonası Bodrum Ayağı'na, Bodrum başta olmak üzere farklı illerden 200 sporcu ile Yunanistan'dan 5 sporcunun katılması bekleniyor" dedi.

9 Mart Pazar günü Bodrum Arena'da extreme ve enduro test etaplarında sporcuların yılın ilk terini akıtacağını anlatan Dizman, şöyle konuştu:

"Toplam 75 kilometre parkurda yarışacak sporcular için zor ama heyecanlı bir yarış olacak. Doğal engelli zeminden oluşan parkur, enduro yarışları için uygun şekilde hazırlandı. Kızılağaç yamaçlarında yarış için gerekli bütün standartlarla, üstelik zorlu bir parkur olarak 3 turdan oluşacak. Test etaplarına ulaşımın kolay olması, yarışın farklı noktalardan kolaylıkla izlenebilmesine olanak sağlayacak. Her klasmanın ilk üçüne çeşitli ödüller verilecek. Bu yıl yarışlara 'Kadınlar Kupası' da eklendi."

- Bu yıl "Kadınlar Kupası" da yapılacak

Dizman, 10 kadın yarışmacının katılacağı Kadınlar Kupası'na Türkiye'nin birçok bölgesinden kadın motosiklet sporcularının katılacağını ifade etti.

Bodrum Motosiklet Kulübü Başkanı Cevdet Erçik ise geçen yıl Kemal Merkit adına düzenlenen Bodrum yarışının, bu yıl Bodrum Motosiklet Kulübü üyesi ve milli sporcu Burak Özel için düzenleneceğini söyledi.

Yarışları bu yıl, önce Kenan Sofuoğlu adına düzenlemeye karar verdiklerini belirten Erçik, "Fakat ani kaybımız yüzünden bu yılki yarışları Burak Özel için düzenleme kararı aldık. Kenan Sofuoğlu da bu acıya destek vermek amacıyla Türkiye Enduro Şampiyonası 1. Ayak Bodrum Yarışı'na onur konuğu olarak katılacak" dedi.

- Türkiye Enduro Şampiyonası takvimi

Türkiye Enduro Şampiyonası'nın etapları ve tarihleri şöyle:

1. Ayak: Bodrum (8-9 Mart)

2. Ayak: İzmir (5-6 Nisan)

3. Ayak: Ankara (31 Mayıs -1 Haziran)

4. Ayak: Artvin (16-17 Ağustos)

5. Ayak: Tokat (11-12 Ekim)

6. Ayak: Fethiye (8-9 Kasım)

7. Ayak: Antalya (22-23 Kasım)

Sıradaki Haber
Türkiye Enduro Şampiyonası Bodrum'da yapılacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz