Motor Sporları

''Nerede istersem orada yarışacağım''

04 Ekim 2014 Cumartesi 17:46 - Son Güncelleme 04 Ekim 2014 Cumartesi 17:50

Alonso: ''Nereye gideceğime ve neyi, ne zaman yapacağıma ben karar veririm''

Formula 1 takımlarından Ferrari'nin pilotu Fernando Alonso, Ferrari'ye transfer olacağı öne sürülen Sebastian Vettel'in Red Bull-Renault'dan ayrılmasının, kendisi açısından bir şey değiştirmeyeceğini belirterek, "Nerede istersem orada yarışacağım. Diğerleri de kararım sonrası yerlerini belirleyecek" dedi.

Alonso, Red Bull-Renault Formula 1 takımıyla üst üste 4 kez dünya şampiyonluğu yaşayan Vettel'in takımdan ayrılacağını açıklamasının ardından Alman sürücünün Ferrari'ye, kendisinin ise McLaren'e gideceği iddiaları hakkında Autosport dergisine açıklamalarda bulundu.

2005 ve 2006 şampiyonu İspanyol sürücü, Vettel'in sürpriz kararının kendi geleceğini etkilemeyeceğini vurgulayarak, "Sebastian ile ilgili haberleri duydum. Bu, benim açımdan hiçbir şeyi değiştirmez. Yıllardır ortaya koyduğum saygın çalışma sayesinde eşsiz bir yer edindim. Nereye gideceğime ve neyi, ne zaman yapacağıma ben karar veririm. Nerede istersem orada yarışacağım. Diğerleri de kararım sonrası yerlerini belirleyecek. Ne istediğimi biliyorum ve zamanı geldiğinde paylaşacağım" ifadelerini kullandı.

Yaşananların, vereceği kararı etkileyebileceğini de belirten 33 yaşındaki pilot, "Benim de bir planım var. İstediğimi yapma imkanına sahibim ve kariyerim için en iyisini yapacağım. Kazanmak ve şampiyon olmak istiyorum. Tabii mutlu olmayı da. Şu an için her şey doğru yönde ilerliyor ama yüzde 100 tamamlanmış bir şey yok" değerlendirmesini yaptı.

McLaren takımı: "Kimseyle anlaşmadık"

2015'te uzun yıllardır çalıştığı Mercedes'i bırakıp araçlarında Honda'nın motorlarını kullanacak McLaren'a gitme ihtimali üzerinde durulan Alonso'nun takıma gelip gelmeyeceği sorulan McLaren-Mercedes Üst Yöneticisi Ron Dennis ise şunları kaydetti:

"Herhangi bir sürücüyle anlaşmaya varmadık. Şu an için önceliğimiz bu değil. Elbette görüşmelerimiz oluyor. Elbette yapmamız beklenen her şeyi gerçekleştiriyoruz. Bunlar yaşanırken kimse ne Jenson Button ne de Kevin Magnussen'in yerinde olmak ister ama onlar da durumun farkındalar."

Magnussen'in McLaren takımı ile sözleşmesi devam etse de 2015'te takımda kalmayı istediğini her fırsatta dile getiren Button'ın kontratı, sezon sonunda bitiyor.

Sıradaki Haber
Suzuki MotoGP'de
Yükleniyor lütfen bekleyiniz