Motor Sporları

Ralliciler şaşkın!

27 Mayıs 2014 Salı 13:55 - Son Güncelleme 27 Mayıs 2014 Salı 14:08

"İnsanlar, erkek egemen bir sporda kadınların olduğunu görünce çok şaşırıyor"

Türkiye şampiyonu kadın pilot Simin Bıçakcıoğlu, rallide kazandığı başarıların şaşkınlıkla karşılandığını söyledi.

Bıçakcıoğlu, küçük yaşlardan itibaren otomobillere merak duyduğunu ve ailesinin kendisine bu konuda her zaman destek vermesiyle yarışlara katılmaya başladığını anlattı.

Okçuluk, binicilik ve voleybol gibi spor dallarıyla da ilgilenmesinin ardından henüz 18 yaşındayken otomobil yarışı eğitimi almaya başlayan Bıçakcıoğlu, "Motor sporları kariyerimde pist tırmanma ve otokros disiplinin ardından ralliye geçtim" dedi.

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın son iki yılında kadınlar birincisi Bıçakcıoğlu, formda kalmak için yoğun bir çalışma programıyla yarışlara hazırlandığını vurguladı. Bıçakçıoğlu, "Haftanın 3 günü antrenmanım var. Pilates ve 'crossfit' yapıyorum. Ayda bir veya iki kez yarış otomobilimle antrenmana çıkıyorum" diye konuştu.

- "Ralli, erkek egemen bir spor"

Kadın rallici olarak yarışmanın çeşitli zorlukları olduğuna dikkati çeken 24 yaşındaki sporcu, "İnsanlar, erkek egemen bir sporda kadınların olduğunu görünce ve hatta başarılar kazandığa tanık olunca haliyle çok şaşırıyor" ifadesini kullandı.

Olumlu ve olumsuz birçok eleştiri aldığını ve bu duruma alıştığını belirten Bıçakcıoğlu, "Önemli olan eleştirileri kendinizi olumlu yönde geliştirmeye teşvik ederek değerlendirebilmek. Bunu yapmaya çalışıyorum" şeklinde devam etti.

- "Trafik kurallarına uyarım"

Türkiye'de her yıl binlerce kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini belirten Simin Bıçakcıoğlu, "Trafikte herkesin her an her şeyi yapabileceğini düşünerek aracımı daha dikkatli kullanıyorum ve kurallara uyarak hareket ediyorum. Trafikte hız yapmak, hem kendinizin hem de tanımadığınız masum insanların canını tehlikeye atmaktan başka bir şey değil" dedi.

Genellikle erkek sürücülerden trafikte yarış teklifleri aldığını belirten kadın pilot, "Özellikle sosyal medya aracılığıyla böyle teklifler alıyorum ve onları pistlere ve etaplara davet ediyorum. Eğitim alarak lisanslı sürücü olmak ve diğer pilotlarla rekabet etmek, bu işi kendi spor disiplini içerisinde yapmak ise çok daha güzel bir duygu" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
1. ayak sona erdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz