Motor Sporları

Türkiye Enduro Şampiyonası

28 Mart 2015 Cumartesi 18:10 - Son Güncelleme 28 Mart 2015 Cumartesi 18:16

1. ayak yarışının magazin startı verildi.

Türkiye Enduro Şampiyonası'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 1. ayak yarışının magazin startı verildi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ve Fethiye Orman Spor Kulübü tarafından organize edilen şampiyona öncesinde Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde teknik kontroller yapıldı.

Daha sonra magazin startı için Beşkaza Meydanı'nda toplanan yarışçılar, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar'ın verdiği startla ilçe merkezinde tur attı.

Uçar, gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonanın ilk ayağını Fethiye'den başlattıklarını söyledi.

Yarışa rekor düzeyde katılım olduğuna işaret eden Uçar, "İlk yarış olması ve Fethiye'nin uluslararası standartlarındaki parkuru sayesinde yaklaşık 200 sporcu yarışlara müracaat etti. Burada düzenlediğimiz her yarış, katılımı bol ve heyecan verici oluyor" dedi.

Uçar, dün yağışlı hava nedeniyle parkurun zorlaştığını, sporcuları sıkı bir yarışın beklediğini ifade etti.

50 yaş üstü sporcuların yanı sıra kadın yarışçıların da şampiyonada boy gösterdiğine işaret eden Uçar, yarın ilk ayağını tamamlayacakları şampiyonaya tüm vatandaşları davet etti.

Esenköy Mahallesi'ndeki Akdeniz Off-Road Park'ta yarın düzenlenecek Türkiye Enduro Şampiyonası'nın birinci ayak yarışı öncesinde yarışçılar, ekstrem ve enduro etaplarında tur attı.

Yarış, 2,5 kilometre kros, 6 kilometre enduro ve 950 metre ekstrem testten oluşuyor.

Fethiye Orman Spor Kulübü tarafından hazırlanan zorlu MX etabı ve orta sertlikteki enduro etapları, renkli görüntülere sahne olacak.

AA

Sıradaki Haber
MotoGP'nin yaşayan efsanesi Rossi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz