Motor Sporları

Türkiye Enduro Şampiyonası Bodrum'da yapılacak

03 Mart 2014 Pazartesi 17:09 - Son Güncelleme 03 Mart 2014 Pazartesi 17:18

Türkiye Enduro Şampiyonasının Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapılacağı bildirildi.

Türkiye Enduro Şampiyonasının 8-9 Mart 2014 tarihlerinde Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapılacağı bildirildi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Faysal Şefkatlioğlu, Bodrum Ticaret Odasında düzenlediği basın toplantısında, yarışmayı geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden milli sporcu Burak Özel anısına yapacaklarını söyledi.

Türkiye Enduro Şampiyonasının 1. Ayağını Kızılağaç mevkindeki arenada gerçekleştireceklerini ifade eden Şefkatlioğlu, "Türkiye Enduro Şampiyonasının Türkiye genelindeki ilk yarışı. Bu yarışlara TMF üyeleri tam kadro olarak geliyor. Kenan Sofaoğlu ve Toprak Razgatlıoğlu gibi dünyaca ünlü isimler de katılacak. Bu yarışa çok büyük destek var" dedi.

Merhum Burak Özel'in Türkiye çapında büyük başarılara imza attığını belirten Şefkatlioğlu, "Burak Özel 2008 yılından bu yana Bodrum Motosiklet Kulübü (BMK) sporcusu. Geçen sene hariç 2008'den bu yana hep Türkiye şampiyonu oldu. Çok iyi bir sporcuydu. Kendisini geçtiğimiz haftalarda kaybetmiştik" diye konuştu.

Türkiye'nin büyük bir bölümünde Mart ayında yarış yapılamadığının belirten Şefkatlioğlu, şöyle konuştu:

"Ama Bodrum'da yapılabiliyor. Bodrum'un havası buna çok uygun. Bizim geçen seneki katılımcımız 132 idi. Dünya şampiyonasına bile 200 sporcu katılabiliyor, ama bu sene bu yarışlara 150 kişi yarışacak. Bu yıl da bir rekor bekliyoruz. Şampiyonada bayan yarışmacılarımız da olacak. Bunlardan birisi Bodrum'dan yarışa katılan Nilgün Bayırlı. Muğla bölgesinden, iki kadın yarışmacı var. Diğerleri ise Ankara, İstanbul ve Antalya bölgelerinden. Yarış 8 Mart'ta Bodrum belediye meydanından başlıyor. Geçen senede büyük ilgi vardı."

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da Bodrum'a katkı sağlamak için bir proje geliştirdiklerini anlatarak, "GEKA ile 980 bin liralık bir projeye imza attık. 146 dönümlük bir orman arazisinin tahsisiyle uğraşıyoruz ve az bir zaman sonra bu arazisi alacağız. 2 ay içerisinde inşaata başlayacağız. Amacımız bu sporlarla Bodrum'a daha çok kişi getirmek" dedi.

Sıradaki Haber
"TMF Yıldızları" piste iniyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz