Motor Sporları

Türkiye Motokros Şampiyonası başladı

21 Kasım 2015 Cumartesi 18:02 - Son Güncelleme 21 Kasım 2015 Cumartesi 16:04

Şampiyonanın son ayak yarışı Düzce başladı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 7. ve son ayak yarışı Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde bulunan Motor Sporları Merkezi'nde sıralama yarışlarıyla başladı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir 400 metre uzunluğundaki MX Parkuru'nun çok güzel organize edilerek final müsabakalarına ev sahipliği yaptığını söyledi.

Pistin çok iyi düzenlendiğini vurgulayan Akülke, şampiyona kapsamında yarın final müsabakalarının yapılacağını anlattı.

Şampiyonaya Türkiye'nin dört bir tarafından katılımlar olduğuna işaret eden Akülke, şöyle konuştu:

"Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun iki yıldır sürdürdüğü spor turizminin geleceği kapsamındaki çalışmalar hızla devam ediyor. Burada yapılan organizasyonlar Kaynaşlı için de hem ekonomik hem de tanıtım açısından çok önemli. Biz federasyon olarak spor turizmine çok önem veriyoruz. Bu manada yapılan organizasyonlar çok sayıda vatandaşımızı bu alanlara çekiyor. Kaynaşlı, ulaşılabilirliği açısından muntazam bir coğrafi bölgeye sahip. Geçen ay burada Uluslararası Doğu Avrupa Ekstrem ve Türkiye Enduro Şampiyonası gerçekleştirildi. Çok yağışlı bir havada yapılan müsabakalarda sporcularımız zorlanmıştı. Bu şampiyonada hava oldukça güzel ve sporcularımız büyük keyif alıyor."

Akülke, final yarışlarına Ankara, İzmir, Muğla, Antalya, Sakarya ve Bursa başta olmak üzere KKTC'den de sporcuların katıldığını ve final ayağında MX1, MX2, MX2 Junior, MX, 85 cc, 65 cc, 50 cc, ATV ve veteran sınıflarında yarışlar gerçekleştirileceğini kaydetti.

Sıradaki Haber
Red Arena 2015 Enduro Yarışı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz