Motor Sporları

Türkiye Ralli Kros Şampiyonası

14 Ağustos 2016 Pazar 16:22 - Son Güncelleme 14 Ağustos 2016 Pazar 13:42

1. ayağında Kategori 2'de Kerem Orak, Kategori 3'te ise Sinan Saatçi 1. oldu.

Düzce'de yapılan Türkiye Ralli Kros Şampiyonası 1. ayak yarışlarında "Kategori 2"de Kerem Orak, "Kategori 3"te ise Sinan Saatçi birinciliği elde etti.

Kaynaşlı ilçesindeki ralli kros pistinde düzenlenen yarışlara farklı illerden 8 araç katıldı. Yeni inşa edilen parkurda çoklu start formatında gerçekleştirilen yarışlar sonucunda "Kategori 2"de Kerem Orak birinci, Halid Avdagiç ikinci, Tan Uydaş ise üçüncü oldu.

"Kategori 3"te ise Sinan Saatçi birinciliği elde ederken, Erkan Güral ikinci, Yavuzhan Cabbaroğlu da üçüncü sırada yer aldı.

Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) Başkanı Nevzat Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışların düzenlendiği parkurun Avrupa standartlarında inşa edildiğini söyledi.

Pistin bin 450 metre uzunluğa sahip olduğunu aktaran Aslan, "Yarışlarda farklı kategorilerde 8 araç yer alıyor. İstanbul, Antalya, Ankara ve Eskişehir illerinden yarışmacılarımız var. Kaynaşlı'da artık Türkiye standartlarımızda ralli kros pistimiz var. Bunun da testini bugünkü yarışlarda çok güzel bir şekilde yaptık." diye konuştu.

ESOK olarak son iki yıldır ilçede bulunan Topuk Yaylası güzergahında Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nı gerçekleştirdiklerini anımsatan Aslan, "Bu yıl, buradaki pistle birlikte ralli kros yarışları düzenleniyor. Düzce ve Kaynaşlı otomobil sporları merkezi haline gelmişti. Bundan sonra yıl içerisindeki diğer branşlarda da bu perçinlenecek." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Finlandiya Rallisi'nin galibi Meeke
Yükleniyor lütfen bekleyiniz