Motor Sporları

Yamaha'da Rossi dönemi bitiyor

30 Ocak 2020 Perşembe 13:30 - Son Güncelleme 30 Ocak 2020 Perşembe 13:33

MotoGP'nin İtalyan efsanesi Valentino Rossi, 2021 yılında Yamaha'da olmayacak. Japon ekibi, 2021 sezonu için Rossi'nin yerine Fabio Quartararo ile anlaşmaya vardı.

Tüm zamanların en iyi motosiklet yarışçılarından biri olarak gösterilen Valentino Rossi, 2004 yılında dahil olduğu Yamaha takımı ile yollarını ayırıyor.

40 yaşındaki pilot, başarılı MotoGP kariyerinin ne zaman sonlandıracağına henüz karar vermezken, Japon ekibi 2021 yılı için genç Fransız Fabio Quartararo ile anlaşmaya vardı.

2020 yılında da Petronas Yamaha takımında devam edecek olan Quartararo, 2019 çaylak sezonunda 6 kez pole pozisyonunu elde ederken, 7 kez de podyumda boy göstererek dikkatleri üzerine çekmişti.

Tüm zamanların en başarılı Yamaha pilotu olan Rossi ise yaptığı açıklamada "Yamaha takımı,geleceğimle ilgili ne karar vereceğimi sordu.Bu ancak bazı teknik değişikler ve yeni ekip şefimin gelmesi ile netleşebilecek.Ama ilk hedefim bu seneki yarış ve 2021 yılında da kariyerime MotoGP pilotu olarak devam etmek olacak. Birkaç yarış sonra bu benim için daha netleşecek" dedi.

Yamaha patronu Lin Jarvis de yaptığı açıklamada, Japon üreticisinin Rossi'ye saygı duyduğunu ancak rekabetçi ortamda gelecekleri ile ilgili genç yıldızlar arasından seçim yapmak zorunda olduklarını belirtti.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Monte Carlo’da Neuville rüzgarı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz