Motor Sporları

Tuzla Motorsporları Kulübü'nden bir ilk

16 Nisan 2019 Salı 10:45 - Son Güncelleme 16 Nisan 2019 Salı 11:02

Tuzla Motorsporları Kulübü 2019 karting sezonunda bir ilke imza atıyor.

Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan Berat Türker 12 Saat Dayanıklılık yarışı 11 Mayıs Cumartesi günü Tuzla Karting Park’ta başlayacak. 

Yarışa katılmak için en az 3 kişiden oluşan bir takım kurmak, TOSFED karting dayanıklılık takım ve mahalli karting sürücü lisansı almak, teknik şartnamede belirtilen karting araçlarından birine sahip olmak yeterli olacak. 

Tuzla Motorsporları Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre yarışta 23 HP gücünde su soğutmalı, 2 zamanlı motorlar ve FIA-CIK tarafından homologe edilmiş veya özel seriler ve dayanıklılık yarışları için özel olarak üretilmiş şasiler kullanılabilecek.

11 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de başlayacak büyük yarış, tam yarım gün sonra akşam 23.00’de sona erecek. Yarışa özel endurance takımları, şirket takımları ve üniversite takımları katılacak.

Ayrıca tüm katılımcıların dâhil olduğu genel kategori dışında, 21 hp gücündeki motor kullanan takımlar için MAX kategorisi ve Üniversiteler kategorisi de yer alıyor. Yarışa 10-12 takımın katılması bekleniyor.
 

Sıradaki Haber
Dakar Rallisi Suudi Arabistan'a taşınıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz