Tenis

Murray, Nadal'ı evinde eledi

07 Mayıs 2016 Cumartesi 17:05 - Son Güncelleme 07 Mayıs 2016 Cumartesi 14:07

Büyük Britanyalı Andy Murray, İspanyol Rafael Nadal'ı 2-0 yenerek finale çıktı.

Madrid Açık Tenis Turnuvası yarı finalinde Büyük Britanyalı Andy Murray, İspanyol Rafael Nadal'ı 7-5 ve 6-4'lük setlerle yenerek finale yükseldi.

Tek erkekler dünya sıralamasında 2'ncilikte bulunan Murray, seyircisi önünde şampiyonluk hedefleyen 5. sıradaki Nadal ile karşılaştı.

Maça kötü başlayan Nadal, 5-2 yenik duruma düştükten sonra seti 5-5'e getirmeyi başarsa da formda olan Büyük Britanyalı rakibine karşı daha fazla direnemedi. Murray, ilk seti 7-5'lik sonuçla kazanarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette de 5-2 geriye düşen Nadal, durumu 5-4'e taşısa da sonunu getiremedi. Nadal'ın servisini kırarak seti 6-4, maçı da 2-0 kazanan Murray, geçen yıl şampiyon olduğu Madrid'de bu sene de final oynama hakkı elde etti.

Katıldığı son 2 turnuvayı (Monte Carlo ve Barcelona) kazanarak çıkış yakalayan Nadal ise Madrid'e yarı finalde veda ettikten sonra gözünü gelecek hafta Roma'da başlayacak turnuvaya çevirdi.

Madrid Açık'ta diğer yarı final maçı, dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic ile 6 numaralı seribaşı Japon Kei Nishikori arasında oynanacak.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Cipolla-Sela ikilisi şampiyon
Yükleniyor lütfen bekleyiniz