Tenis

Nadal'dan müthiş geri dönüş

13 Kasım 2019 Çarşamba 22:06 - Son Güncelleme 13 Kasım 2019 Çarşamba 22:54

Dünyanın en iyi 8 erkek tenisçisinin, Londra'daki mücadelesi devam ediyor. Rafael Nadal ile Daniil Medvedev arasındaki karşılaşma Nadal'ın müthiş geri dönüşe sahne olurken İspanyol raketin final umudu da devam etti.

Londra'nın ev sahipliğinde yapılan Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) Finalleri'nde adeta tenis şöleni yaşanıyor. Genç raketlerin gösterişli galibiyetleri dikkat çektiyse de kalite ve tecrübe de kendi hissettirmeye başladı.

Dünya bir numarası Rafael Nadal ile dünya dört numarası Daniil Medvedev arasındaki maç da bunlardan biriydi. İkili en son Amerika Açık finalinde karşılaşmış ve beş sete uzanan maçı Nadal kazanmıştı.

Bir anlamda 33 yaşındaki Nadal ile 23 yaşındaki Rus raket Medvedev'in mücadelesi "gençlik mi, tecrübe mi?" sorusunu barındırıyordu. Başa baş geçen ilk seti kazanan 7-6 ile Rus raket Medvedev oldu.

İkinci sette İspanyol tenisçi toparlandı ve 6-3 kazandı. Üçüncü sete ise Rus raket Medvedev adeta fırtına gibi başladı. Medvedev'in 4-0 a getirdiği karşılaşmada Nadal teslim olmadı.

İspanyol tenisçi 19 grand slam şampiyonluğunun altındaki kaliteyi sporseverlere bir kez daha gösterdi ve 5-1 geride olduğu seti 7-6 kazanmayı başardı.

Turnuvaya Alexander Zverev mağlubiyeti ile başlayan Nadal bu galibiyetle final için de umutlandı.

33 yaşındaki efsane raket yarı final yolunda cuma günü Stefanos Tsitsipas ile karşılaşacak. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Dominic Thiem yarı finalde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz