Tenis

VİDEO | Murray ilk kez finalde

19 Kasım 2016 Cumartesi 22:59 - Son Güncelleme 20 Kasım 2016 Pazar 06:37

TP Dünya Turu Finalleri'nde Andy Murray, Kanadalı Milos Raonic'i 2-1 yenerek kariyerinde ilk kez finale çıktı.

ATP Dünya Turu Finalleri'nde dünya klasmanının 1 numaralı ismi Büyük Britanyalı Andy Murray, Kanadalı Milos Raonic'i 2-1 yenerek kariyerinde ilk kez finale çıktı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvanın ilk yarı final maçında, Murray'nin ilk servislerini oyuna sokmakta sorun yaşadığı dokuzuncu oyunda dört kez servis kırma şansı yakalayan Raonic, basit hatalarıyla bu şansı değerlendirmedi. 11. oyunda puanlarda 40-15 öne geçmeyi başaran Kanadalı sporcu, Murray'nin çift hatasıyla amacına ulaştı ve 6-5'lik üstünlük sağladı. Saatte 220 kilometre hıza ulaşan servisleriyle son oyunu da hanesine yazdıran 25 yaşındaki Raonic, bir saat süren ilk seti 7-5 kazandı.

İkinci setin üçüncü oyununda servis kırarak 2-1 öne geçen Raonic, bu avantajını fazla koruyamadı ve bir sonraki servis oyununu puan alamadan rakibine verdi. Kalan oyunlarda iki raketin servislerine tutunmasıyla "tie-break"e gidildi. 4-1 geriye düştüğü bu bölümde 5-5 eşitliği yakalayan Raonic, biri kendi servisinde olmak üzere üst üste iki sayı kaybetti ve Murray "tie-break"i 7-5, seti de 7-6 alarak maça yeniden ortak oldu.

Karar setinin 8. oyununda 30-0 geriden gelerek servisine tutunan Murray, bir sonraki oyunda hiç puan vermeden rakibinin servisini kırdı ve 5-4'lük avantaj yakaladı. Üç saati aşan süreye karşın maçtan hiç kopmayan iki tenisçi, oyunlarda durum 6-6 olana kadar üç kez daha birbirinin servisini kırdı. Nefes kesen "tie-break"i 11-9 hanesine yazdıran Murray, seti 7-6, maçı da 2-1 kazandı.

Murray, bu sezon Londra'da düzenlenen Queens Club ve Wimbledon finallerinde mağlup ettiği Raonic'i ATP Dünya Turu Finalleri'nde de turnuva dışında bıraktı. 2008, 2010 ve 2012 yıllarının ardından 4. kez yarı final oynayan 29 yaşındaki Britanyalı raket, ilk kez turnuvada final biletini aldı.

Mayıs ayındaki Roma Açık'tan itibaren, Wimbledon ve Rio Olimpiyatları'nın da arasında yer aldığı toplam 8 şampiyonluk yaşayan Murray, üst üste 23. galibiyetini elde ederek kariyerinin en iyi serisini yakaladı.

Toplam 3 saat 38 dakika süren ve turnuvanın en uzun maçı olarak tarihe geçen mücadelede Murray, 7 "ace", 27 "winner", 36 basit ve 6 çift hatayla oynarken, kariyerinde ilk kez yarı final tecrübesi yaşayan Raonic ise 10 "ace", 44 "winner", 54 basit ve 6 çift hatayla korttan ayrıldı.

Sıradaki Haber
VİDEO | Murray güle oynaya yarı finalde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz