Tenis

Avustralya'daki yangın sporcuları etkiliyor

14 Ocak 2020 Salı 11:56 - Son Güncelleme 14 Ocak 2020 Salı 12:01

Avustralya'da milyonlarca hayvanın canına mal olan yangın, sezonun ilk Grand Slam turnuvasını da olumsuz etkiledi. Sloven Dalila Jakupovic, İsviçreli rakibiyle oynadığı maçta nefes almakta zorlanınca, karşılaşmadan çekildi.

Dünyanın en büyük felaketlerinden biri olarak tarihe geçen Avustralya'daki yangın, sezonun ilk Grand Slam turnuvasını da olumsuz etkiledi.

Avustralya Açık eleme maçlarının oynandığı Melbourne kentinde, sporcular hava kirliği yüzünden zorlanıyor. Devam eden orman yangınlarının neden olduğu hava, bir tenisçiyi elemelerden çekilmeye mecbur bıraktı.

Slovenya'dan Dalila Jakupovic, İsviçreli Stefanie Voegel'e karşı 6-4 üstün geldiği ilk setin ardından ikinci sette 6-5 gerideyken mücadeleye devam edemedi.

Aniden karnını tutmaya başlayan Jakupoviç nefes almakta zorlandı. Solunum güçlüğü nedeniyle dizleri üzerine çöken sporcu, çekilme kararı aldı.

Yardım eşliğinde korttan ayrılan tenisçiye doktor müdahalesi yapıldı. Kapalı alanlarda bulunmanın tavsiye edildiği Melbourne'de, eleme maçlarının saati de ertelendi.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Pemra Özgen'den Avustralya Açık'a erken veda
Yükleniyor lütfen bekleyiniz