Tenis

Bahçeye "tenis" geldi!

17 Mart 2021 Çarşamba 11:27 - Son Güncelleme 17 Mart 2021 Çarşamba 18:47  |  Kaynak : TRT SPOR

Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü apartman bahçelerine ve açık otoparklara mini tenis kortları kuruyor. Çocuklar hem tenisi öğreniyor hem de pandemi şartlarında spor yapıyor.

Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü “Tenis bilmeyen kalmasın” sloganıyla harekete geçti. Apartman bahçelerinde ve açık otoparklarda mini kortlar kuruluyor. Bu mini kortlarda antrenörler 7 - 16 yaş aralığındaki çocuklara tenis öğretiyor.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Amasya Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Eğitim Uzmanı ve Tenis Antrenörü Yalçın Panavur, “Buradaki amacımız tenise farkındalığı biraz artırmak. Tenisi biraz daha tabana yaymak, tenise ulaşılabilirliği artırmak özellikle. Onun için böyle bir çalışma düzenledik. Sağolsun yöneticimiz de bize destek verdi. Böyle bir alan oluşturduk. Normalde burası atıl bir alandı, kendi imkanlarımızla burada çizgilerimizi çektik, filemizi oluşturduk. Güzel bir çocuklar için aktivite oldu. Pnademide de en yapılabilir branşlardan biri tenis olduğu için böyle bir faaliyet tertip ettik.” dedi.

Etkinlik ile tenisi sevdirmek ve tabana yaymak amaçlanıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Kadir Kılıç, “Antrenörümüz Yalçın sağ olsun, çok aktif bir antrenörümüz gerçekten. Pandemi sürecinde tenisi tabana yaymak için bu tür faaliyetlere öncülük ediyor. Şu anda burada bir tanesinin örneğini görüyorsunuz. Bir binamızın bir bahçesinde böyle bir alanı buldular. Burada bina sakinlerimizin çocukları burada bu tenisi şuanda oynuyorlar. Amacımız tenisi sevdirmek, tabana yaymak. Sportif faaliyetlerde Amasya olarak ön plana çıkmak için büyük bir gayret sarf ediyoruz" dedi.

Ayağına gelen fırsatı değerlendiren 8 yaşındaki Ahmet Yusuf, “Tenis gerçekten özel bir spor. Bize bu imkanı sağlayan Yalçın hocamıza teşekkür ediyorum. Bakanımıza da selamlarımı yolluyorum” derken 15 yaşındaki Zeynep Şevval Şentürk ise “Bu pandemi döneminde dışarı spor yaptığımızda virüs kapma riskimiz var. burada sağlıklı bir şekilde en hijyenik şekilde oyunumuzu oynayabiliyoruz, sporumuzu yapabiliyoruz. Bence çok iyi oldu çünkü spor salonları vesair her yer kapandı. Burada en azından sporumuzdan geri kalmıyoruz. Güzel oldu yani.” ifadelerini kullandı.

Amasya Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Eğitim Uzmanı ve Tenis Antrenörü Yalçın Panavur, “Buradaki amacımız tenise farkındalığı biraz artırmak. Tenisi biraz daha tabana yaymak, tenise ulaşılabilirliği artırmak özellikle. Onun için böyle bir çalışma düzenledik. Sağolsun yöneticimiz de bize destek verdi. Böyle bir alan oluşturduk. Normalde burası atıl bir alandı, kendi imkanlarımızla burada çizgilerimizi çektik, filemizi oluşturduk. Güzel bir çocuklar için aktivite oldu. Pnademide de en yapılabilir branşlardan biri tenis olduğu için böyle bir faaliyet tertip ettik.” Dedi. 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Kadir Kılıç, “Antrenörümüz Yalçın sağ olsun, çok aktif bir antrenörümüz gerçekten. Pandemi sürecinde tenisi tabana yaymak için bu tür faaliyetlere öncülük ediyor. 
Şuanda burada bir tanesinin örneğini görüyorsunuz. Bir binamızın bir bahçesinde böyle bir alanı buldular. Burada bina sakinlerimizin çocukları burada bu tenisi şuanda oynuyorlar. Amacımız tenisi sevdirmek, tabana yaymak. Sportif faaliyetlerde Amasya olarak ön plana çıkmak için büyük bir gayret sarf ediyoruz.” Dedi. 
Ayağına gelen fırsatı değerlendiren 8 yaşındaki Ahmet Yusuf, “Tenis gerçekten özel bir spor. Bize bu imkanı sağlayan Yalçın hocamıza teşekkür ediyorum. Bakanımıza da selamlarımı yolluyorum.”
15 yaşındaki Zeynep Şevval Şentürk, “bu pandemi döneminde dışarı spor yaptığımızda virüs kapma riskimiz var. burada sağlıklı bir şekilde en hijyenik şekilde oyunumuzu oynayabiliyoruz, sporumuzu yapabiliyoruz. Bence çok iyi oldu çünkü spor salonları vesair her yer kapandı. Burada en azından sporumuzdan geri kalmıyoruz. Güzel oldu yani.” Diye konuştu.

Etkinlik her gün bir apartmanın bahçesinde veya otoparkında devam edecek.
 

Sıradaki Haber
Federer dönüyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz