Tenis

''Bu kuralı Fenerbahçe için deldiler''

27 Ekim 2014 Pazartesi 15:37 - Son Güncelleme 27 Ekim 2014 Pazartesi 15:43

"Fenerbahçe önemli bir başarıya imza attı"

Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'ndaki ilk üç maçını kazanan Fenerbahçe, sezonun başındaki performansıyla şampiyonluktaki iddiasını ortaya koyuyor.

Gruptaki üçüncü maçta, Macaristan'ın Szekszard takımı karşısında elde ettikleri 3-1'lik galibiyeti değerlendiren sarı-lacivertli kulübün masa tenisi şube kaptanı Gürhan Yaldız, kurdukları güçlü kadroyla geçen sezon finalde yitirdikleri kupaya uzanmak istediklerini söyledi.

Fenerbahçe'den çok sayıda oyuncunun gelip geçtiğini ancak bu sezonki ekibin çok farklı olduğunu dile getiren Yaldız, "Bu sezon kadroda olan ekibin, profesyonelliği, Fenerbahçe'ye bağlılığı ve başarı için mücadelesi bence bugüne kadar oluşan kadroların en iyisi. İnşallah bunun meyvelerini de şampiyonlukla alırız. Başarımızı şampiyonlukla süsleriz" diye konuştu.

"Fenerbahçe önemli bir başarıya imza attı"

Macar ekip karşısında çıktığı iki maçı da kazanan, Çin Milli Takımı oyuncusu Wu Yang'ı kadrolarına katarak önemli bir iş başardıklarını belirten Yaldız, "Fenerbahçe burada önemli bir başarıya imza attı" ifadesini kullandı.

Yang'ı transfer ederek Avrupa'da masa tenisi camiasında dikkatleri çektiklerini anlatan Yaldız, şunları kaydetti:

"Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçına çıktı. Çin Milli Takımı'ndan Avrupa'da oynayan tek oyuncu. Fenerbahçe'de forma giyiyor. Çin Milli Takımı kolay kolay oyuncularına Avrupa'da oynama izni vermiyor. Bu kuralı Fenerbahçe için deldiler. Adamlar prensipliler. Milli takım oyuncularını kimden yana kullansa, ona üstünlük sağlıyorlar. Nerede oynasalar o takımı şampiyon yapıyorlar. Bir yerde para da önemli değil. Bizim verdiğimiz parayı Avrupa'da herkes veriyor. Menajerlerinin, antrenörlerinin, milli takımdaki hocalarının bu işe izin vermesi gerekiyor."

Bu sezon kadrolarına kattıkları oyunculardan Irene Ivancan'ın da istikrarlı, sağlam ve profesyonel olduğunu vurgulayan Yaldız, oyuncularının performanslarından memnun olduklarını dile getirdi.

"Noskova basit hatalar yaptı"

Gürhan Yaldız, Szekszard karşısında tek kaybı yaşadıkları Yana Noskova'nın basit hatalar yaptığını ifade etti.

Noskova'nın 3-1 yenildiği Alexa Szvitacs'tan kötü bir oyuncu olmadığını, kazanmasını beklediklerini anlatan Fenerbahçeli idareci, "Bir türlü oyunu tutturamadı. Önde olmasına rağmen bazı bölümlerde avantajlı pozisyondan dezavantajlı duruma geçti. Çok basit hatalar yaptı. Teknik anlamda galibiyetle sonuçlanması gereken bir maçtı. Skor bu, her şey olabiliyor. Çok kısa sürede çok sayı kaybetme şansı olduğu için sürekli dikkat ve özen göstermen lazım" diye konuştu.

Fenerbahçe A Grubu'nda ilk üç maçında, Avusturya'nın Svnö Ströck ve Polonya'nın Spar Zamek takımlarını 3-0, Macaristan'ın Szekszard takımını da 3-1'lik skorla mağlup etti.

AA

Sıradaki Haber
Fenerbahçe 3'te 3 yaptı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz