Tenis

Federer, Williams ve Sharapova üst turda

02 Ocak 2014 Perşembe 12:39 - Son Güncelleme 02 Ocak 2014 Perşembe 12:40

Brisbane Uluslararası Tenis Turnuvası'nda favori raketler yoluna devam ediyor.

Avustralya'nın Brisbane kentinde düzenlenen turnuvada tek erkeklerde Roger Federer ile tek kadınlarda favori tenisçiler Serena Williams ve Maria Sharapova rakiplerini yenerek üst tura yükseldi.

Teklerde 17 Grand Slam şampiyonluğu bulunan 6 numaralı seribaşı İsviçreli Federer, Finlandiyalı rakibi Jarkko Niemine'i 6-4 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek ikinci tura yükseldi.

Tek bayanlarda dünyanın 1 numarası ABD'li Serena Williams da üçüncü turda Slovak Dominika Cibulkova'yı 6-4'lük iki setle 2-0 yenerek çeyrek finale çıktı.

Tek bayanlarda 4 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova ise Estonyalı Kaia Kanepi karşısında ilk seti 6-4 kaybetmesine rağmen, sonraki setleri 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-1 kazanarak çeyrek finalde Serena Williams'ın rakibi oldu.

- Federer'in dışındaki favoriler turnuvaya ilgi göstermedi

Tek erkeklerde Federer dışındaki dünya sıralamasında ilk 10 sırada yer alan Rafael Nadal (1), Novak Djokovic (2), David Ferrer (3), Andy Murray (4) ve Juan Martin Del Porto (5) gibi raketler ise toplam 452 bin dolar para ödüllü turnuvaya ilgi göstermedi.

Bir milyon dolar ödüllü kadınlar turnuvasına ise dünya sıralamasında ilk 5'de yer alan yıldızlardan sadece 3 numaralı seribaşı Çinli Li Na katılmadı.

Turnuvada erkeklerin şampiyonu yaklaşık 82 bin dolar, kadınların şampiyonu ise yaklaşık 197 bin doların sahibi olacak.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Ferrer şaşırttı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz