Tenis

İpek Soylu ilklerin peşinde

17 Aralık 2015 Perşembe 11:35 - Son Güncelleme 17 Aralık 2015 Perşembe 09:39

Milli tenisçi Soylu: "Kadınlar dünya sıralamasında ilk 100'e girmek istiyorum"

Milli sporcu İpek Soylu, dünya sıralamasında ilk 100'e girmek ve "grand slam"de ana tabloya yükselen ilk Türk kadın tenisçi olmak istediğini söyledi.

ABD Açık'ta genç çiftlerde Türkiye'ye ilk grand slam şampiyonluğunu kazandıran milli tenisçi, yeni sezon için umutlu konuştu.

Yeni yıla iyi başlamak istediğini belirten İpek, "Kadınlar dünya sıralamasında ilk 100'e girmek istiyorum. Çok güzel bir sezon olacağına inanıyorum. Sürprizlerle dolu bir sezon geçeceğini düşünüyorum" dedi.

İpek, 2016 sezonunun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ta elemelerde mücadele edeceğini dile getirerek, ana tabloya kalarak bir ilki gerçekleştirmek istediğini vurguladı.

Yoluna büyükler kategorisinde devam ettiğine işaret eden kadınlar dünya sıralamasının 158. basamağındaki milli tenisçi, şöyle devam etti:

"Gençler ve büyükler arasında çok büyük fark var, seviye çok artıyor. Yeni sezonda kendimden beklentim, elemelerden çıkıp ana tablo oynamak. Bu sezon hedeflediğim çoğu şeyi başardım. İlk 100'e girdiğiniz zaman grand slam turnuvalarına ana tablodan dahil oluyorsunuz. Büyüklerde 'grand slam'de ana tabloda mücadele eden Türk kadın tenisçi yok. Bunu başaran ilk tenisçi olmayı amaçlıyorum."

Sharapova ve Li Na'yı örnek alıyor

İpek Soylu, dünya 4 numarası Rus Maria Sharapova ve tenisi bırakan Çinli Li Na'yı idol aldığını belirtti.

Sharapova'nın oyun içindeki disiplinini sevdiğini anlatan İpek, "Ancak oyunlarımız çok farklı. Li Na'yı fizik ve oyun olarak kendime daha yakın görüyorum. Tabii ki ilk 10'da olan oyuncuların hepsinin birçok özelliği var. Hepsinden faydalanmaya, örnek almaya çalışıyorum" diye konuştu.

Hayali Williams kardeşlerle oynamak

Marsel İlhan'ın, dünyanın en önemli tenisçileriyle maçlar yaptığına değinen İpek, milli sporcunun Türk tenisi adına önemli işler başardığını belirtti.

İpek, Marsel'in İspanyol raket Rafael Nadal'la karşılaştığını hatırlatarak, "Benim de hayalim, Serena Williams ya da Venus Williams'la maç yapmak. O tecrübeyi elde etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Neden 1 numara bizden çıkmasın"

Türk kadın tenisinin son dönemde önemli aşama kaydettiğine işaret eden İpek, şöyle konuştu:

"Çağla Büyükakçay birçok kişiye örnek oldu. Biz ne kadar çok şey başarırsak, insanlar da bazı şeylerin mümkün olduğunu fark edebiliyor. Kadın tenisinde iyi bir rekabet var. Rekabet her zaman iyidir. Başarıyı artırır, yukarıya iter. Alttan gelen çok iyi sporcular var. Neden dünya bir numarası bizden çıkmasın. Bence olmayacak bir şey yok. Tek engel düşünce yapımız. Konuşmak yerine çok çalışmak gerekiyor. Azim çok önemli bu işte. Mental açıdan da çok güçlü olmak lazım."

Sıradaki Haber
Emeklilik planı yok
Yükleniyor lütfen bekleyiniz