Tenis

"İstanbul Cup çok iyi bir tecrübe olacak"

13 Temmuz 2014 Pazar 14:48 - Son Güncelleme 13 Temmuz 2014 Pazar 14:53

''Benim için kort içi ve kort dışı güzel bir hafta olacağına inanıyorum''

"TEB BNP Paribas İstanbul Cup" Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda ilk kez mücadele edecek genç tenisçi İpek Soylu, turnuvanın kendisi için çok güzel bir tecrübe olacağını söyledi.

İpek Soylu, yaptığı açıklamada, turnuvada iyi oyuncularla aynı ortamda bulunacağına dikkati çekerek, "İstanbul Cup benim için çok iyi bir tecrübe olacak. İyi oyuncularla bir hafta boyunca aynı ortamda bulunacağım, aynı turnuvada yer alacağım. Benim için kort içi ve kort dışı güzel bir hafta olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Turnuvada öncelikle ilk maçını düşündüğünü vurgulayan milli tenisçi, "Turnuvada maç maç düşüneceğim. Her maç benim için ayrı bir turnuva gibi olacak. Tüm konsantrasyonumu önümdeki ilk maça vereceğim" ifadelerini kullandı.

"Wozniacki'yi çok beğeniyorum"

İpek Soylu, turnuvaya katılan oyuncular arasında 1 numaralı seri başı Danimarkalı tenisçi Caroline Wozniacki'yi çok beğendiğini anlattı.

Esma Sultan Yalısı'nda Wozniacki ile gösteri maçı yapan genç tenisçi, "Gelen oyuncular arasında Caroline Wozniacki'yi çok beğeniyorum. Esma Sultan Yalısı'nda da onunla beraber gösteri maçı yaptık. Biraz sohbet ettik, onu daha çok tanıma şansım oldu. Wozniacki'yi önceden de seviyordum, şimdi daha fazla sempati duyuyorum" diye konuştu.

İpek Soylu, örnek aldığı oyuncular olup olmadığıyla ilgili soru üzerine, "Örnek aldığım oyuncular var. Maria Sharapova'yı seviyorum. Rus tenisçiyi kort içi, kort dışı beğeniyorum. Onun dışında kendi oyunuma güveniyorum. Eksik olduğum tarafları daha çok güçlendirmeye çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

"Hedeflerim elbette büyük"

18 yaşındaki milli tenisçi, hedeflerinin büyük olduğunu kaydetti.

İpek Soylu, insanların kendisinden başarı beklemesinin güzel olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Benden beklentilerin olması güzel. Bu, insanların size güvendiğini sizin iyi bir şeyler yapabileceğinizi inandıklarını gösteriyor. O yüzden hedefler elbette büyük. Ancak öncelikle önümdeki turnuva olan İstanbul Cup'a konsantre oldum. O bittikten sonra başka bir turnuvaya konsantre olacağım."

WTA sıralaması için kendisine bir sınır koymadığını dile getiren genç tenisçi, "Fakat önümüzdeki sene büyüklerde grand slam turnuvalarına katılmak istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

İpek Soylu, "TEB BNP Paribas İstanbul Cup"ta "wild card" ile ana tabloda yer alacak.

Sıradaki Haber
İstanbul'da tenis heyecanı başlıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz