Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Tenis

''Kupanın sevincini hep beraber yaşayacağız"

05 Mart 2014 Çarşamba 11:40

"Ümit ediyorum ki Fenerbahçe finalde tek bir vücut olarak kenetlenecek''

Fenerbahçe Kulübü Masa Tenisi Şube Kaptanı Gürhan Yaldız, Almanya'nın Ttc Berlin Eastside takımıyla Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde yapacakları mücadelede camia olarak kenetlenerek, kupanın sevincini beraber yaşayacaklarını ifade etti.

Alman ekiple 7 Mart Cuma günü deplasmanda yapacakları finalin ilk maçı öncesi soruları yanıtlayan Yaldız, ETTU Cup'ta iki yıl üst üste elde ettikleri şampiyonluğun ardından Avrupa'nın en iyi 8 takımının mücadele ettiği "Devler Ligi"nde de zirveye çıkmak istediklerini söyledi.

Elde ettikleri başarılarla hem Avrupa'dan hem de Türkiye'den olumlu tepkiler aldıklarını, her geçen gün biraz daha önemsendiklerini ifade eden Yaldız, "Seyirci portföyümüzü her geçen gün artırıyoruz. Bizi heyecanla takip edenlerin sayısı çoğalıyor. Almanya'da bizi desteklemeye gelecek yüzlerce Fenerbahçe taraftarı olacak. Buradaki seyircimizin potansiyelinde de inanılmaz artış var. Ümit ediyorum ki bütün Fenerbahçe finalde tek bir vücut olarak kenetlenecek, bu kupanın sevincini hep beraber yaşayacağız" diye konuştu.

"Bulunduğumuz yeri hak ediyoruz"

Zorlu bir süreçten geçerek finale kaldıklarını ifade eden Yaldız, "Şimdi son noktadayız. Avrupa'da elde ettiğimiz üst üste iki şampiyonluğun ardından böyle bir finalde yer almamız kesinlikle başarıyı hazmederek geldiğimizin bir göstergesidir. Bulunduğumuz yeri hak ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin şampiyonluk olduğunu yineleyen Fenerbahçeli idareci, "Bence finale gelmiş olmak bile şampiyonlukla eşdeğerdir. Çünkü finalde iki tane şampiyon var, birisi kazanacak, birisi kaybedecek. Umarım kazanan taraf biz oluruz. İki Avrupa kupamızı deplasmanlardaki maçlarda kazandık. Bu kez şampiyonlar ligindeki 8 takımın puan olarak en üst sırasında olduğumuz için ikinci maçı evimizde oynama şansı yakaladık. Uzun zamandır 3. kupamızı İstanbul'da kaldırmanın hayalini yaşıyoruz. Ümit ediyorum böyle bir duyguyu da burada camiamızla beraber yaşar ve kupayı İstanbul'da havaya kaldırırız. Bütün amacımız bu" diye konuştu.

"Konsantrasyon eksikliği gibi bir lükse yer yok"

Finale gelene kadarki süreçte bazı maçlarda konsantrasyon eksikliği yaşadıklarını ve hedefledikleri skorları alamadıklarını ifade eden Yaldız, "Bu kez bu lükse yer yok" dedi.

Zaman zaman oyuncuların konsantrasyonunun kısmen de olsa kaybolduğunu anlatan Yaldız şunları söyledi:

"Önemli olan sonuca ulaşmak. Sporun içinde her şey var. 2-0'dan kaybettiğimiz iki maç var. Bu da konsantrasyonun kaybedilebildiğini gösteriyor. Finali garantilediğimiz zaman boş verilmiş, yeterince hedefine ulaşmayan bir maç sonucumuz var. Finali garantileyince kazanmamız gereken bir maçı kaybetmiştik. Artık bu maçta böyle bir lükse yer yok. Mutlaka her sayıyı yüzde yüz konsantrasyonla oynamak zorundayız. Bu kadar başarıya imza atmış bir sporcu kadrosunun oluşturduğu Fenerbahçe, final maçlarında her topta tüm konsantrasyonunu mücadeleye yansıtacaktır."

"Başkan Yıldırım'ın emeği büyüktür"

Yaldız, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın amatör şubelere verdiği desteğin Türk sporu için çok önemli olduğunu ifade etti.

Yıldırım'ın bugüne kadar kendilerine büyük destek verdiğini bundan da Türk sporunun kazandığını kaydeden Yaldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başkan Yıldırım'ın amatör spora verdiği destekler küçümsenemez, bunu kimse inkar edemez. Türk spor kamuoyu bugün başarıları yaşıyorsa bence bunda Fenerbahçe Kulübü Başkan Aziz Yıldırım'ın emeği büyüktür. Böyle hizmet etmeye de devam edeceğini gösteriyor. Her ne kadar bazı engellerle karşılaşılsa da Fenerbahçe Kulübü'nde hedef başarıdır, şampiyonluktur. Fenerbahçe Kulübü bütün yönetimiyle, idari kadrosuyla bunu gönülden istiyor. Amatör branşlardaki başarıyı özellikle destekliyor. Çünkü yönetici ve idarecilerimiz sporun sadece futboldan ibaret olmadığını, sporun bir bütün olduğunu biliyorlar ve Fenerbahçe Kulübü'nü de bu yönde yönetiyorlar."

AA

Etiketler: fenerbahceGürhan YaldızKadınlar Avrupa Şampiyonlar LigiMasa tenisi