Tenis

Millerin Davis Cup sınavı TRT SPOR Yıldız'da

17 Eylül 2021 Cuma 13:23 - Son Güncelleme 17 Eylül 2021 Cuma 17:50  |  Kaynak : AA

A Milli Erkek Tenis Takımı, Davis Cup Dünya Grubu 2 müsabakalarında Letonya ile karşılaşacak. Karşılaşmalar TRT SPOR Yıldız'dan yayınlanacak

Türkiye Tenis Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 18-19 Eylül tarihlerinde oynanacak karşılaşmalara Enka Spor Kulübü ev sahipliği yapacak.

Kaptanlığını Marsel İlhan, antrenörlüğünü Bora Gerçeker'in yaptığı milli takımı, dünya sıralamasında 170'inci sırada bulunan Altuğ Çelikbilek, 176'ıncı sıradaki Cem İlkel, 311'inci sıradaki Ergi Kırkın ve 553'üncü Yankı Erel temsil edecek.

Kaptanlığını Deniss Pavlovs’un yapacağı Letonya milli takımının kadrosu ise Ernests Gulbis, Robert Strombachs, Edgars Manusis, Gustavs Dambins ve Reinis Kupfers'ten oluşuyor.

Letonya milli takımının oyuncularından eski dünya 10 numarası Ernests Gulbis aynı zamanda 2014 Roland Garros'ta yarı finale kadar ilerledi.

Letonya milli takımının diğer oyuncuları 21 yaşındaki Robert Strombachs 574, Edgars Manusis 1494, 16 yaşındaki Gustavs Dambins'in ITF Junior sıralamasında 589, 17 yaşındaki Reinis Kupfers'in ise ITF Junior sıralamasında 668. sırada yer alıyor.

Dünya sıralamasında Türkiye 51, Letonya ise 66. sırada bulunuyor. Dünya Grubu 2 mücadelelerini kazanan 8 takım Dünya Grubu 1 play-off'larına yükselmeye hak kazanacak.

Karşılaşmalar TRT SPOR Yıldız ekranlarından yayımlanacak.

Davis Cup Dünya Grubu 2'de maç programı belli oldu

Bu arada Davis Cup Dünya Grubu 2 karşılaşmalarının maç programı belli oldu.

Kura çekimi sonucunda 18 Eylül Cumartesi günü saat 11.00'de başlayacak müsabakalarda teklerde Altuğ Çelikbilek ile Robert Strombachs ardından ise Cem İlkel ile Ernests Gulbis karşı karşıya gelecek. 

İkinci gün ise saat 11.00'de başlayacak maçlarda çiftlerde Yankı Erel-Ergi Kırkın ikilisi ile Ernests Gulbis-Robert Strombachs çifti mücadele edecek. Bu maçın ardından başlayacak tekler maçlarında Altuğ Çelikbilek ile Ernests Gulbis ve Cem İlkel ile Robert Strombachs karşılaşacak.

Sıradaki Haber
İstanbul Challenger TED Open tanıtıldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz