Tenis

Milli tenisçi sponsor bulamıyor

05 Aralık 2013 Perşembe 13:50 - Son Güncelleme 05 Aralık 2013 Perşembe 14:23

2 ayda 1559 sıra yükselen Akyurt, sponsor bulamadığı için turnuvalara gidemiyor.

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) 18 Yaş Altı kategorisinin dünya sıralamasında 2 ayda yaklaşık bin 600 basamak yükselen 15 yaşındaki milli tenisçi Erem Akyurt, sponsor bulamadığı için uluslararası turnuvalara katılamıyor.

Tenise 4 yaşındayken anne ve babasının antrenörü sayesinde adım atan Erem Akyurt, 7 yaşındayken turnuvalara katılmaya başladı. Türkiye'de yaş kategorilerinde şampiyonluklar yaşayan Erem, bu sene ITF Junior'da mücadele etmeye başladı. İlk olarak ağustos ayında Ürdün'deki Umman Uluslararası Tenis Turnuvası'na ana tabloya kalan ve çeyrek final oynayarak dönen Erem, eylül ayında ise Türkmenistan'da düzenlenen Aşkabat ve Türkmenistan turnuvalarında çeyrek final gördü.

ITF kariyerine 2 bin 500'üncü sıradan giriş yapan Erem, 2 ayda 941. sıraya kadar çıktı. Ancak sponsor desteği bulamadığı için yurt dışı turnuvalarına katılamayan milli tenisçi, puan toplayamadığından dolayı 963. sıraya geriledi.

Kariyeri hakkında açıklamalarda bulunan 15 yaşındaki milli tenisçi, hedefinin Kadınlar Tenis Birliği'nde (WTA) ilk 10 tenisçi içinde yer almak olduğunu vurgulayarak, "ITF Junior'dan sonra WTA'a başlayacağım. Burada öncelikle ilk 50'ye girmeyi planlıyorum. Ondan sonra da adım adım yükselerek, en iyi 10 tenisçi arasında olmayı arzuluyorum" diye konuştu.

Seribaşı olduğu turnuvaya katılamadı

Erem Akyurt, kasım ayı içinde Kuveyt ve Bahreyn'de düzenlenen uluslararası turnuvalara seribaşı olmasına rağmen destek bulmadığı için katılamadığını aktardı.

Dünya sıralamasında yükselmek için puan toplamaya ihtiyaç duyduğunu anlatan Erem, "Geçen ay Kuveyt ve Bahreyn'de turnuvalar vardı. Ancak seribaşı olarak davet edildiğim turnuvaya ailem gönderemedi. Böylece seribaşı olduğum turnuvaya katılamayarak, puan alamadım" şeklinde konuştu.

ENKA Kulübü'nün kendisini yılda 5 yurt dışı turnuvasına yolladığını kaydeden Erem Akyurt, şöyle devam etti:

"ENKA, iyi oyuncuları yurt dışındaki turnuvalara gönderiyor. Ben de gidiyorum ama yılda sadece 5 uluslararası turnuvaya katılabiliyorum. Benim gibi sporcular, bir yılda 16-17 turnuvaya katılması lazım. Benim katıldığım 5 turnuva yeterli değil. Bizim hem puan almamız hem de aldığımız puanları korumamız gerek. Bu noktada ailem de destek veremiyor. Çünkü yurt dışı turnuvalarına katılmak çok masraflı. Bir turnuva ortalama 6-7 bin lirayı buluyor. Bunun için sponsor desteğine ihtiyacım var. Bu desteği bulduğumda gelecek sene ilk 200'e girebileceğimi düşünüyorum."

"İdolüm Serena Williams"

Erem, dünya tenisinde ABD'li tenisçi Serena Williams'ı örnek aldığını söyledi.

Genç raket, İstanbul'da düzenlenen TEB-BNP Paribas WTA Championships'e giderek, ABD'li oyuncuyu görme şansı yakaladığını anlatarak, "Dünya tenisinde idolüm Serena Williams. Oyun tarzını çok beğeniyorum ve onun gibi oynamaya çalışıyorum. Kendisi WTA için İstanbul'a geldiğinde izlemeye gittim. Onun vuruşlarını ve tekniğini videoya aldım. O görüntüleri izleyerek, bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum" şeklinde konuştu.

Nuran Akyurt: "Erem'in altyapısının iyi olması lazım"

Erem Akyurt'un annesi Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Projeleri Koordinatörü ve Tıbbi Görüntüleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nuran Akyurt da Erem'in sponsor desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Erem'in kuvvetli bir oyuncu olması gerektiğini anlatan Nuran Akyurt, "Erem'in altyapısının iyi olması lazım. Kendisinin sadece günde 6 saatlik tenis antrenmanlarına değil, özel plates ve kondisyon çalışmalarına da ihtiyacı var. Tüm bu harcamaları kendimiz karşılıyoruz. Erem'in iyi yetişmesi bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

Genç tenisçinin artık Türkiye'ye mal olduğunu belirten Nuran Akyurt, şunları kaydetti:

"Erem'in artık ülkeye mal olmuş bir sporcu olduğuna inanıyorum. Bu noktada sponsor desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Hiçbir ailenin bir sporcuyu uluslararası arenada gezdirecek gücü yoktur. Erem, sosyal yönü çok kuvvetli bir sporcu. Erem, kendisine sponsor olan firmaların yüzü olabilecek bir çocuk. Bu noktada Erem'e destek verecek firmalar, uluslararası arenada dönüşünü alacaktır."

Sıradaki Haber
Murray kortlara dönme hazırlığında
Yükleniyor lütfen bekleyiniz