Tenis

Nadal-Djokovic 4.kez

17 Mayıs 2014 Cumartesi 23:38 - Son Güncelleme 17 Mayıs 2014 Cumartesi 23:42

Roma'da tek erkekler finalinde 4. kez Nadal-Djokovic çekişmesi yaşanacak.

Uluslararası BNL İtalya Turnuvası'nda yapılan yarı final maçlarının ardından finale kalan raketler belli oldu.

İtalya'nın başkenti Roma'daki Foro Italico semtinde bu yıl 71'incisi düzenlenen ve kadınlarda 2 milyon 120 bin avro, erkeklerde ise 3 milyon 452 bin 415 avro ödüllü turnuvada, tek erkekler ve tek kadınlarda yarı final maçları oynandı.

Erkekler 1 numarası İspanyol Rafael Nadal, Roma'da zorlanmadan finale çıktı. Nadal, yarı finalde karşılaştığı 12 numaralı seribaşı Bulgar Grigor Dimitrov'u, 6-2'lik iki setle yendi. Bu sonuçla Nadal aynı zamanda İtalyan başketinde üst üste 6. finalini oynamaya hak kazanırken, toplamda ise 9. kez final mücadelesi verecek.

Dünya 2 numarası Sırp raket Novak Djokovic de 8 numaralı Kanadalı seribaşı Milos Raonic ile yaptığı yarı final müsabakasında, biraz zorlansa da finale yükselen taraf oldu. Djokovic, rakibi karşısında ilk seti 7-6 kaybetse de ikinci seti 7-6, final setini de 6-3 kazanarak adını Roma'da 5. kez finale yazdırdı.

Nadal ile Djokovic'in Roma'da birbirlerine karşı ayrı hesapları bulunuyor. İki raket daha önce Uluslararası BNL İtalya Turnuvası finalinde 3 kez karşılaştı.

İspanyol raket üst üste final oynadığı son 5 yılda, sadece 2011'de Djokovic'e boyun eğerken, 2009 ve 2012'deki finallerde ise Sırp raketi yenerek kupaya uzanmasını bilmişti. Nadal'ın Roma'da toplamda 7 şampiyonluğu bulunuyor.

Novak Djokovic ise daha önce 4 kez final oynadığı turnuvada, 2008 ve 2011 yıllarında mutlu sona ulaşmıştı.

- Tek kadınlar

Kadınlar 1 numarası ve turnuvanın geçen yılki şampiyonu ABD'li raket Serena Williams, 11 numaralı seribaşı Sırp Ana Ivanovic'i 6-1, 3-6 ve 6-1'lik setlerle 2-1 yenerek adını finale yazdırdı. Williams, geçen yıl ilk kez şampiyon olduğu turnuvada üst üste ikinci kez finale çıkmış oldu.

ABD'li dünya 1 numarasının finaldeki rakibi ise ev sahibi ülkeden oldu. 10 numaralı seribaşı Sara Errani, Roma'da daha önce 2007 ve 2008'de şampiyonluk yaşayan Sırp raket Jelena Jankovic'i 6-3 ve 7-5'lik setlerle 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla Errani, Roma'da tekler klasmanında ilk kez finale çıkma başarısını gösterdi.

Öte yandan İtalyan raket, yarın (18 Mayıs) iki final mücadelesi verecek.

Günün ilk maçında kadınlar tekler finalinde Serena Williams ile karşılaşacak Sara Errani, bu maçın ardından kadınlar çiftler finalinde partneri Roberta Vinci ile geçen yılın şampiyonu olarak, Sloven Katarina Srebotnik ile Çek Cumhuriyeti'nden Kveta Peschke çiftine karşı mücadele edecek.

Sıradaki Haber
Bebek turnuva bıraktırdı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz