Tenis

Nadal'dan İspanya için yardım çağrısı: Bu en iyi zaferimiz olacak

27 Mart 2020 Cuma 10:35 - Son Güncelleme 27 Mart 2020 Cuma 10:46

Teniste Dünya sıralamasında ikinci sırada bulunan İspanyol Rafael Nadal'dan örnek bir davranış geldi. Ünlü raket, koronavirüsden en çok etkilenen ülkelerden olan İspanya için tüm spor camiasını yardıma çağırdı.

İspanya, Avrupa'da İtalya'dan sonra koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerin başında geliyor.

Dünya tenisinin iki numarası İspanyol Rafael Nadal bu zor günlerde ülkesi için "Kızılhaç Yardım Projesi" ile birlikte çalışma kararını açıkladı ve tüm spor camiasını Kızılhaç'a yardım yapmaya çağırdı.

"Bu kesinlikle en iyi zaferimiz olacak" 

Nadal, şunları söyledi:

"İspanyol halkı, biz sporcuları asla başarısızlığa uğratmadı. Siz mutlu anlarda ve zor zamanlarda hep yanımızda oldunuz. İşler yolunda gitmediğinde bize karşı anlayış gösterdiniz, her şey yolunda gittiğinde sevincimizi paylaştınız. Sanırım desteğiniz sayesinde biz sporcular büyük ölçüde başarılı olduk. Şimdi de sporcuların sizi hayal kırıklığına uğratmama zamanı. Bu yüzden arkadaşım Pau Gasol ile birlikte, tüm İspanyol sporunun birleşeceğine ve iyi bir birlik örneği vereceğine inandığımız bu inisiyatifi başlatmaya karar verdik. Kızılhaç Yardım  Projesi'yle birlikte çalışıyoruz. Acil olarak 1.350.000 kişiye yardım etmek için 11 milyon Euro toplanması gerekiyor .Tüm İspanyol sporunun bir araya geleceğine ve hedefimize ulaşmak için girişimi destekleyeceğine güveniyoruz. Pau ve ben zaten bağışımızı yaptık. Size güveniyoruz. Bu kesinlikle en iyi zaferimiz olacak." 

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Teniste Fed Kupası'na koronavirüs engeli
Yükleniyor lütfen bekleyiniz