Tenis

Sharapova dönmek istiyor

10 Mart 2016 Perşembe 11:23 - Son Güncelleme 10 Mart 2016 Perşembe 09:29

"Yeniden tenise dönmeye kararlıyım ve umarım böyle bir şansım olur."

Dopi̇ng kullandığını itiraf etmesinin ardından geçici olarak spordan men edilen dünyaca ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova, sevenlerine destekleri sebebiyle teşekkür ederken, tenise yeniden dönmek istediğini açıkladı.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından açıklamalarda bulunan Sharapova, "Sabah e-posta hesabımın, sizden gelen sevgi ve destek mesajlarıyla tamamen dolduğunu gördüm. Harika dilekleriniz yüzümü gülümsetti" ifadelerini kullandı.

Doping yaptığı gerekçesiyle 4 yıla kadar ceza alma ihtimali bulunan 28 yaşındaki tenisçi, "Keşke bunlar hiç yaşanmasaydı. Yeniden tenise dönmeye kararlıyım ve umarım böyle bir şansım olur. Bunların olmamasını dilerdim ama yaşadım ve yaşamaya devam edeceğim" değerlendirmesinde bulundu.

Kariyerinde 5 grand slam şampiyonluğu bulunan Sharapova, hafta içi düzenlendiği basın toplantısında, Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda yapılan doping testinin pozitif çıktığını açıklamıştı. Meldonyum adlı maddeyi 10 yıldır kullandığını söyleyen Rus tenisçi, ilacın 1 Ocak'tan itibaren yasaklı maddeler listesine alındığını bilmediğini belirtmişti.

Bu açıklamanın ardından Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ın devam ettiği 26 Ocak'ta Sharapova'dan alınan doping numunesinde söz konusu maddeye rastlandığını ve bu sebeple 12 Mart'tan itibaren Rus tenisçiye geçici men cezası verildiğini duyurmuştu.

Sıradaki Haber
İstanbul'da tenis şöleni
Yükleniyor lütfen bekleyiniz