Tenis

Tenisin yıldızları Ankara'da buluştu

30 Ekim 2016 Pazar 22:50 - Son Güncelleme 30 Ekim 2016 Pazar 19:58

Avustralyalı eski sporcu Pat Cash ile Marsel İlhan ve Kanadalı tenisçi Eugenie Bouchard ile Çağla Büyükakçay gösteri maçı yaptı.

Sokak tenisi projesinin bu yılki finali Ankara'da yapıldı.

TEB PNP Paribas Tennis Stars Series kapsamında Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Avustralyalı eski sporcu Pat Cash ile Marsel İlhan ve Kanadalı tenisçi Eugenie Bouchard ile Çağla Büyükakçay gösteri maçı yaptı.

Türkiye'nin şampiyon tenisçilerini ve dünya yıldızlarını ücretsiz izleme şansı bulan Ankaralı sporseverler, yaklaşık 11 bin kişilik salonu büyük ölçüde doldurdu. Tenis sporunun Türkiye'de yaygınlaşmasının amaçlandığı etkinliği takip edenler arasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.

Renkli görüntülere sahne olan organizasyonda ilk müsabaka, 2006'da tenis kariyerini noktalayan 51 yaşındaki eski Wimbledon şampiyonu Cash ile Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) sıralamasında ilk 100'e giren tek Türk tenisçi olan Marsel İlhan arasında oynandı.

Karşılaşma öncesi top ve saha seçimi için yapılan kura atışını Bakan Kılıç gerçekleştirdi. Müsabakayı 6-2, 3-6 ve 7-3'lük setlerle kazanan taraf ise milli tenisçi Marsel İlhan oldu. Dünya eski 4 numarası Cash, daha çok şova yönelik olan organizasyonda, sempatik tavırlarıyla taraftarların sevgisini kazandı.

Marsel, maçın ardından yaptığı açıklamada, Cash ile oynamanın mutluluk verici olduğunu belirterek, "Çok güzel maç oldu. Cash'i çocukken televizyondan seyrediyordum. Burada maç yaptık. Hayalim gerçek oldu." ifadelerini kullandı. Seyirciye gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Marsel, herkesi tenis sporunu yapmaya davet etti.

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş'un kura atışını yaptığı ikinci maçta ise olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil eden ilk ve tek Türk tenisçi olan Çağla Büyükakçay, 2014 Wimbledon'da teklerde final oynayan Kanadalı raket Bouchard ile karşılaştı.

Çağla, kariyerinde Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) sıralamasında 5. basamağa kadar yükselme başarısı gösteren rakibini 6-4, 4-6 ve 7-5'lik setlerle 2-1 mağlup etti.

Karşılaşma sonunda konuşan Çağla, seyirci avantajını iyi kullanarak galibiyete ulaştığını söyledi. Dünya 47 numarası Bouchard ise karşılaşmadan büyük keyif aldığını dile getirerek, "Çağla beni çok zorladı." dedi.

Müsabakaların ardından ödül töreni düzenlenirken, etkinlik Manga grubunun konseriyle devam etti.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
İpek Soylu finale kalamadı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz