Tenis

Teniste göğsümüzü kabartan zafer!

05 Şubat 2015 Perşembe 22:45 - Son Güncelleme 05 Şubat 2015 Perşembe 23:04

Türkiye'nin İngiltere'yi yenmesi dünya tenis basınında geniş yankı uyandırdı.

Macaristan'da devam eden Fed Cup organizasyonunda B grubunda yer alan Milli Takımımız, ilk gün mücadelesinde Ukrayna ile karşılaşmıştı. Milliler, Çağla Büyükakçay’ın Svitolina karşısında elde ettiği galibiyete rağmen, ilk günü 2-1 geride kapatmıştı.

İlk günkü 2-1'lik Ukrayna mağlubiyetinin ardından, Milli Takımımız ikinci gün tarihi bir zafere imza attı. Bir "tenis ülkesi" olan İngiltere’yi mağlup etmeyi başaran Millilerimiz, gruptaki ilk galibiyetini aldı.

Güne İpek Soylu'nun Johanna Konta karşısındaki galibiyetiyle başlayan ve 1-0 öne geçen Türkiye, ikinci maçı Çağla Büyükakçay'ın, dünya 38 numarası Heather Watson'ı 6-2/3-6 ve 7-5'lik setlerle yenmesiyle, durumu 2-0'a getirdi ve galibiyeti garantiledi.

Günün son maçında Pemra Özgen-Başak Eraydın ikilisi, Rae-Smith çiftine 6-2 ve 6-1’lik setlerle kaybetmesine rağmen, milliler İngiltere’yi 2-1 yenmiş oldu ve grupta tüm hesaplar son güne kaldı.

Dünya "kusursuz zafer"i konuşuyor

Tenise milyon dolarlık yatırımlar yapan ve Wimbledon gibi bir "grand slam"lere de ev sahipliği yapan İngiltere karşısında elde ettiğimiz bu galibiyet, dünya tenis basınında da geniş yankı uyandırdı.

Gerek İpek Soylu, gerek Çağla Büyükakçay’ın kazandığı zaferleri "kusursuz" olarak nitelendiren tenis otoriteleri, gözlerini Türkiye’nin yarın oynayacağı Liechtenstein maçına çevirdi.

Hesaplar karıştı

İkinci gün maçlarının ardından, iki maçını da kazanan Ukrayna lider durumda bulunuyor. 1’er galibiyeti bulunan Türkiye ve İngiltere’nin ardından, hiç galip gelemeyen Liechtenstein son basamakta yer alıyor.

İlk 2 sırada yer alan ülkelerin üst gruba yükseleceği organizasyonda, milli takımımız son maçta Liechtenstein ile karşılaşacak. Ukrayna ise İngiltere ile mücadele edecek. 

Milli takımımızın Liechtenstein’ı, İngiltere’nin de Ukrayna’yı yenmesi durumunda üçlü averaj hesabı yapılacak ve ülkelerin birbirleriyle yaptıkları maç sonuçları baz alınacak.

Millilerin galibiyetinin yanı sıra, Ukrayna’nın İngiltere’yi mağlup etmesi halinde, Ukrayna ve Türkiye ilk iki sırayı alacak. 

Sıradaki Haber
Tenis'de 4 madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz