Tenis

Türkiye, FED Kupası'nda korta çıkıyor

02 Şubat 2016 Salı 14:22 - Son Güncelleme 02 Şubat 2016 Salı 12:25

Türkiye Kadın Milli Tenis Takımı, ilk maçında İsrail ile karşılaşacak.

Teniste, kadınlar milli takım düzeyinde yapılan FED Kupası'nda Avrupa/Afrika Bölgesi 1. Küme C Grubu'nda mücadele edecek Türkiye, ilk maçında 3 Şubat Çarşamba günü İsrail'in karşısına çıkacak.

Çağla Büyükakçay, İpek Soylu, Başak Eraydın ve Pemra Özgen’den oluşan Türkiye Milli Takımı, İsrail’in Eilat kentinde düzenlenecek FED Kupası Avrupa/Afrika Bölgesi 1. Küme C Grubu'ndaki ilk maçını yapacak.

14 takımın yarıştığı organizasyonda Hırvatistan, Estonya ve İsrail ile C Grubu’nda yer alan Türkiye, TSİ 15.30'da Julia Glushko, Shahar Peer, Alona Pushkarevsky ve Shelly Krolitzky'yi kadrosunda barındıran ev sahibi İsrail ile karşı karşıya gelecek.

Türkiye ile İsrail, daha önce 2013’te karşılaşmış ve eşleşmeyi 2-1 İsrail kazanmıştı.

Üst üste 4. yıl kupadaki 1. küme maçlarında korta çıkacak ay-yıldızlılar, 2015'te grubu 2. sırada bitirmişti. Grupta 3'te 2 yapan Türkiye, 5'incilik maçında da Gürcistan'ı yenmişti.

Çıktığı 6 karşılaşmanın 5'ini kazanan Çağla Büyükakçay, gösterdiği performansla turnuvanın en değerli oyuncusu niteliğindeki FED Kupası Kalp Ödülü'ne layık görülmüştü.

Grubunu lider tamamlayan takım, çapraz eşleşme neticesinde yükselme, son sırada tamamlayan takım ise düşmeme play-off serisi oynayacak. Kümede kalan grup 2'ncisi ve 3'üncüsü ise klasman maçlarına çıkacak. Turnuva, 6 Şubat Cumartesi günü sona erecek.

Sıradaki Haber
Eraydın'dan 11. şampiyonluk
Yükleniyor lütfen bekleyiniz