Tenis

VİDEO | Roma'da büyük sürpriz!

12 Mayıs 2016 Perşembe 23:11 - Son Güncelleme 13 Mayıs 2016 Cuma 06:15

Roma Açık Tenis Turnuvası'nda erkeklerde Federer ve Wawrinka elendi.

Roma Açık Tenis Turnuvası'nda erkeklerde İsviçreli seribaşı sporcular Roger Federer ve Stanislas Wawrinka turnuvaya veda ederken, tek kadınlarda Serena Williams ve Garbine Muguruza yollarına kayıpsız devam etti.

Başkentte Foro Italico Spor Kompleksi'ndeki toprak kortlarda oynanan, erkeklerde 4 milyon 300 bin, kadınlarda ise 2 milyon 399 bin avro ödüllü turnuvanın 5. gününde, üçüncü tur maçları yapıldı.

Dünya 1 numarası Sırp sporcu Novak Djokovic, Brezilyalı Thomaz Belluci karşısında maça kötü bir başlangıç yaptı. İlk seti kendi servis oyunlarını bile alamayarak 6-0 kaybeden Sırp tenisçi, ikinci sette maça ısınarak Brezilyalı rakibini 6-3 yendi ve mücadelede durumu 1-1'e getirdi. Maçın final setini de 6-2 kazanan Djokovic, 2-1'lik skorla çeyrek finale yükseldi. Djokovic’in çeyrek finaldeki rakibi ise İspanyol Nadal oldu.

İki numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Andy Murray ise Fransız rakibi Jeremy Chardy karşısında fazla zorlanmadan 6-0 ve 6-4'lük setlerle rakibini 2-0 yendi ve adını son 8'e yazdırdı.

Günün ilk maçında merkez korta çıkan ve daha önce Roma'da 4 kez final oynamasına rağmen mutlu sona ulaşamayan İsviçreli dünya 3 numarası Roger Federer ise Avusturyalı genç rakibi Dominic Thiem'e 7-6 ve 6-4'lük setlerle 2-0 mağlup olarak 3. turda turnuvaya veda etti.

Tek erkeklerde mücadele eden bir diğer İsviçreli, 4 numaralı seribaşı Stanislas Wawrinka da Arjantinli Juan Monaco'ya 7-6, 3-6 ve 4-6'lık setlerle 2-1 yenilerek elendi.

Roma'da 9 kez finale kalan ve 7 kez kazanma başarısı gösteren 5 numaralı seribaşı İspanyol raket Nadal ise Avustralyalı Nick Kyrgios karşısında zorlu bir maç çıkardı. İlk seti tie-break bölümünde 7-6 kaybeden İspanyol tenisçi, sonraki setleri 6-2 ve 6-4 alarak mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

Altı numaralı seribaşı Japon Kei Nishikori, Fransız rakibi Richard Gasquet'i 6-1 ve 6-4'lük iki set sonunda 2-0 yenerek çeyrek finale kalan diğer tenisçi oldu.

- Kadınlar

Tek kadınlarda Roma Açık'ta daha önce 3 kez mutlu sona ulaşan dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams, vatandaşı Christina Mchale'i 7-6 ve 6-1’lik setler sonunda 2-0'la geçerek çeyrek finale yükseldi.

Üç numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza ise Letonyalı rakibi Jelena Ostapenko'yu 6-1 ve 6-4'lük setlerle mağlup ederek üst tura kaldı.

Dokuz numaralı seribaşı Rus raket Svetlana Kuznetsova, Avustralyalı Daria Gavrilova'yı 6-2, 2-6 ve 6-3'lük 3 set sonunda 2-1 yenerek çeyrek finalist oldu.

11 numaralı seribaşı İsviçreli Timea Bacsinszky de Roma Açık'ta geçen yıl final oynama başarısı gösteren İspanyol tenisçi Carla Suarez Navarro'yu 5-7, 7-5 ve 6-2'lik setlerle 2-1 mağlup ederek son 8'e kaldı.

Roma Açık'a yarın çeyrek final maçlarıyla devam edilecek.

Sıradaki Haber
Çağla Büyükakçay ikinci turda
Yükleniyor lütfen bekleyiniz