Tenis

VİDEO | Ünlü tenisçiler Sharapova için ne dedi?

10 Mart 2016 Perşembe 14:59 - Son Güncelleme 10 Mart 2016 Perşembe 16:25

Ünlü raketler, Sharapova'nın doping nedeniyle men cezası almasını değerlendirdi.

Ünlü tenisçiler Rafael Nadal, Agnieszka Radwanska, Simona Halep ve Petra Kvitova, Rus meslektaşları Maria Sharapova'nın doping testinin pozitif çıkmasının, tenis dünyası açısından şaşkınlık verici ve üzücü bir durum olduğunu söyledi.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Indian Wells kentinde düzenlenen Masters Tenis Turnuvası'nda basın mensuplarının sorularını cevaplayan ünlü raketler, Sharapova'nın geçici men cezası almasını değerlendirdi.

Nadal: "Spor camiası için korkunç bir olay"

Tek erkeklerde 14 grand slam şampiyonluğu bulunan Rafael Nadal, "Spor camiası için korkunç bir olay. Böyle bir şeyin gerçekleşebileceğini hayal etmek zor ama her zaman hatalar olur. Maria'nın hata yaptığına inanmak istiyorum. İhmali varmış gibi görünüyor. Maria, bunun bedelini ödemeli" ifadelerini kullandı.

İspanyol raket, tıp ekibinin, yasaklı maddeler listesini takip ettiğini ve kullandığı her ilacın içeriğini bildiğini söyledi. "Tamamen temiz" olduğunu da vurgulayan Nadal, "Spora ve onun değerlerine inanıyorum. Buna karşı bir şey yaparsam, rakiplerimden önce kendimi kandırmış olurum" yorumunu yaptı.

"Aldığım her ilacın, yasaklı bir madde içerebileceğinden korkuyorum"

Kadınlar dünya sıralamasının 3 numarası Agnieszka Radwanska, Sharapova'nın doping testini geçemediğini açıkladığı basın toplantısına ilişkin, "Herkes gibi şoke oldum. Elbette tenis için üzücü bir gündü. Ne söyleyebilirim ki? Bekleyip göreceğiz" diye konuştu.

Bu yıl 3 kez doping numunesi verdiğini paylaşan Radwanska, "Hastalandığımda yalnızca aspirin kullanıyorum. Çünkü aldığım her ilacın, yasaklı bir madde içerebileceğinden korkuyorum" dedi.

Halep: "Tenis için zor ve hayal kırıklığı yaşatan bir andı"

Indian Wells Turnuvası'nın son tek kadınlar şampiyonu Simona Halep, "Tenis için zor ve hayal kırıklığı yaşatan bir andı. Umarım, tenis dünyasını olumsuz etkilemez ve insanlar bu sporu sevmeye devam eder" şeklinde görüş belirtti.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA) yasaklı maddeler listesindeki güncellemeleri izlediğini aktaran Rumen tenisçi, "Bir ilacı kullanmadan önce dikkatlice incelemek zorundayız" değerlendirmesini yaptı.

Kvitova: "Sharapova, büyük bir hata yaptı"

Grand slam turnuvası Wimledon'ı tek kadınlarda 2 kez kazanan Çek Petra Kvitova ise "Kullandığımız her ilacın içindekileri bilmemiz gerekiyor. Sharapova, büyük bir hata yaptı. İyi tarafından bakarsak dopingle mücadele programı iyi işlediğini söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sharapova dönmek istiyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz