Tenis

"Wild card talebimiz, IOC'ye gönderildi"

01 Nisan 2016 Cuma 13:43 - Son Güncelleme 01 Nisan 2016 Cuma 10:47

Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş, "wild card" başvurusu ile ilgili konuştu.

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, 2016 Rio Olimpiyatları için "wild card" (özel davet) talebi konusundaki gerekli başvurunun yapıldığını söyledi.

Durmuş, AA'ya yaptığı açıklamada, özellikle Çağla Büyükakçay ve Marsel İlhan'ın olimpiyat kotası alma şanslarının yüksek olduğunu ancak bu gerçekleşmediği takdirde, Rio'ya "wild card" ile gitmek istediklerini belirterek, "2016 Rio Olimpiyatları'na kota alamadığımız takdirde davet opsiyonunun bizim için kullanılması yönündeki talebimiz, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne (IOC) iletildi." diye konuştu.

"Wild card" başvurularının TMOK üzerinden yapıldığını dile getiren Durmuş, "TMOK, talebimizi yazılı olarak IOC'ye iletti. Biz de Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) nezdinde lobi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türk tenisinin, kaydettiği ilerleme ve özverili çalışmaları nedeniyle olimpiyatlarda yer almayı hak ettiğini düşünüyoruz. Bunu gerçekleştirip Rio'da bir ilke imza atmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
"Çağla, 10 yıllık bir sistemin ürünü"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz