Tenis

Durmuş, yeni dönem için iddialı

27 Ekim 2016 Perşembe 15:26 - Son Güncelleme 27 Ekim 2016 Perşembe 13:14

Türkiye Tenis Federasyonu başkanlığına yeniden seçilen Cengiz Durmuş, iddialı açıklamalarda bulundu.

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, eskiden uluslararası organizasyonlara katılmayı şimdi ise madalya ve kupa almayı amaçladıklarını belirtti.

Federasyon başkanlığına yeniden seçilen Durmuş, AA'ya yaptığı açıklamada, yeni dönemdeki hedeflere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni dönemde sorumluluklarının aktaran Durmuş, 2020'de dünya sıralamasında ilk 100'e Türkiye'den en az 6 sporcunun girmesini planladıklarını vurguladı. Durmuş, "Çağla'yı 50'li sıralara çekmek, İpek Soylu ve Marsel İlhan'ı da ilk 100'de görmek istiyoruz. Olimpiyatlara daha çok sporcuyla katılmayı amaçlıyoruz. Eskiden etkinliklere katılmaya amaçlıyorduk, şimdi kupa veya madalya almak için orada olacağız." diye konuştu.

Mlli tenisçi Çağla Büyükakçay'ın başarılı bir sezon geçirdiğine değinen Cengiz Durmuş, şunları söyledi:

"Çağla ilkleri yaşadı. Çağla olimpiyata katıldı ve WTA şampiyonluğu yaşadı. Onun için çok gurur duyduğumuz bir yıl yaşattı. Artık 2017 sezonu başlıyor. Çağla daha iyi yerlere gelmek, biz de daha çok çalışmak zorundayız. Diğer sporcularımız da Çağla'nın yaptıklarını yapmak zorunda. Çıta çok yükseldi. Yeni dönemde işimiz hem zor hem de keyifli. İnşallah, çıtayı çok daha yukarı çekeceğiz."

Durmuş, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından, maç skorlarını manipüle ettikleri gerekçesiyle ömür boyu organizasyonlardan men edilen Türk hakemler Serkan Aslan ve Mehmet Ülker için itirazda bulunmayacaklarını dile getirdi.

ITF'nin konuyu kendilerine ilettiklerinde hakemlerin görevlerine son verdiklerini anlatan Durmuş, "ITF'nin almış olduğu kararı aynen uyguladık. Biz de tamamen hakemlikten men ettik. Doping, şike gibi sporun temizliğine dokunabilecek yanlışa müsaade etmeyiz." ifadelerini kullandı.

Tenisin yıldızları Ankara'da buluşacak

Durmuş, sokak tenisi aktivitelerinin 2016 yılı finalinin 30 Ekim Pazar günü Ankara'da yapılacağını anımsattı.

TEB PNP Paribas Tennis Stars Series kapsamında Kanadalı tenisçi Eugenie Bouchard ile Çağla Büyükakçay ve Avustralyalı eski sporcu Pat Cash ile Marsel İlhan'ın, Ankara Spor Salonu'nda gösteri maçı yapacağını belirten Durmuş, 15.30'ta başlayacak organizasyonda tenisseverleri sürprizlerin beklediğini söyledi.

Cengiz Durmuş, sokak tenisi projesiyle tenisin Türkiye'nin her yerinde, herkes tarafından oynanabileceğini anlatmaya çalıştıklarını belirtti.

Durmuş, tenisi "zengin sporu" algısından uzaklaştırmak istediklerini vurgulayarak, "Bugüne kadar çok başarılı sokak tenisi etkinlikleri düzenledik. Sokak tenisi aktivitelerine Ankara'da muhteşem bir final yapacağız. Aynı zamanda önümüzdeki yılların da startını vermiş olacağız. Ankaralı tenisseverler maçları ücretsiz olarak izleyebilecek. Amacımız tenisin bilinirliğini ve sporcu sayımızı artırmak." diye konuştu.

Organizasyonun gösteriye dönük olduğuna dikkati çeken Durmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seyirciler keyifli anlar yaşayacak. Bilet kalmadığı bilgisi var. Salon tamamen dolacak. Maçların ardından Manga grubu konser verecek. Aktivitenin başından sonuna kadar sürprizler olacak. Burada önemli olan tenisseverler, dünya starlarını evlerinde izleme şansı yakalayacak."

Sıradaki Haber
İpek Soylu'dan büyük başarı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz