Tenis

ABD Açık'ta finalin adı belli oldu

06 Eylül 2014 Cumartesi 13:35 - Son Güncelleme 06 Eylül 2014 Cumartesi 13:40

Finalde Serena Williams ve Caroline Wozniacki mücadele edecek.

Sezonun son "grand slam" tenis turnuvası ABD Açık'ta tek kadınlar finalinde ABD'li Serena Williams ve Danimarkalı Caroline Wozniacki mücadele edecek.

ABD'nin New York kentinde düzenlenen ve 9 Eylül'e kadar devam edecek turnuvanın 12. gününde tek kadınlarda iki yarı final mücadelesi yapıldı.

Dünya 1 numarası Serena Williams ile 17 numaralı seribaşı Rus Ekaterina Makarova arasında oynanan karşılaşmaya iyi başlayan taraf, ABD'li Williams oldu.

Etkili "winner" vuruşlarıyla karşılaşmanın başında Rus rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Williams, sadece 26 dakika süren ilk seti 6-1 aldı ve 1-0 öne geçti.

Çeyrek finalde Victoria Azarenka'yı elemesiyle dikkati çeken 17 numaralı seribaşı Ekaterina Makarova karşısında ikinci sette güçlü servisleriyle etkili olan Williams, bu seti de 6-3 alarak finale yükseldi.

Diğer yarı final karşılaşmasında ise turnuvada eski günlerine dönüş sinyali veren 10 numaralı seribaşı Danimarkalı Caroline Wozniacki ile Çinli Shuai Peng karşılaştı.

Bugüne kadar ABD Açık'ta en fazla 4. tura kadar yükselebilen ve dünya sıralamasının 40 numarasında yer alan Çinli Peng, yarı final maçında da mücadeleci yapısını gösterdi.

Peng, ilk sette çok fazla basit hata yapmasına rağmen etkili "backhand" vuruşlarıyla Wozniacki'yi zorlayarak seti "tie-break"e kadar götürse de bu bölümde tecrübesini konuşturan Danimarkalı raket, ilk seti 7-6 aldı.

Uzun rallilerin yaşandığı ikinci sette iki tenisçi de büyük çaba sarf etti. Wozniacki 4-3 öndeyken sakatlanan Peng, maçtan çekildi ve hükmen galip sayılan Danimarkalı tenisçi, finalde Serena Williams'ın rakibi oldu.

İpek Soylu finale çıkarak tarih yazdı

Genç çift bayanlarda 6 numaralı seribaşı milli tenisçi İpek Soylu ile İsviçreli partneri Jil Belen Teichmann, yarı finalde 7 numaralı seribaşı Slovak Viktoria Kuzmova ve Kristina Schmiedlova ikilisini 6-3 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenerek turnuvada finale yükseldi. Soylu, "grand slam"lerde finale yükselen ilk Türk tenisçi olma başarısını gösterdi.

Soylu ve Teichmann çifti, yarın finalde Belarus Vera Lapko ve Slovak Tereza Mihalikova ikilisi ile kupa mücadelesi verecek.

13. günün programı

ABD Açık'ın 13. günü, tek erkeklerde yarı final mücadelesiyle devam edecek.

Dünya 1 numarası ile Sırp Novak Djokovic ile turnuvanın 10 numaralı seribaşı Ken Nishikori, 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer ile 14. sıradaki Hırvat Marin Cilic mücadele edecek.

Sıradaki Haber
VİDEO | İpek Soylu tarih yazıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz