Tenis

Avustralya Açık'ta heyecan sürüyor

13 Ocak 2014 Pazartesi 10:56 - Son Güncelleme 13 Ocak 2014 Pazartesi 11:08

Venus Williams, turnuvayı ikinci turda tribünden takip edecek.

Sezonun ilk "grand slam"i Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda, tek erkeklerde 8 numaralı seribaşı İsviçreli Stanislas Wawrinka, Kazak Andrev Golubev'in ikinci set oynanırken sakatlanarak oyundan çekilmesiyle ikinci tura yükseldi.

Avustralya'nın Melbourne kentindeki Hisense Arena'da oynanan karşılaşmanın ilk setini, 6-4 ile Wawrinka kazandı. İkinci sette de başarılı bir oyun ortaya koyan Wawrinka, 4-1 öndeyken Golubev, ayağından yaşadığı sakatlık sonucunda maçı bırakmak zorunda kaldı. Böylece İsviçreli raket tur atladı.

Wawrinka, ikinci turda Kazak Mikhail Kukushkin ile Kolombiyalı Alejandro Falla arasındaki maçın galibiyle oynayacak.

Tek erkeklerde oynanan diğer karşılaşmalarda ise 3 numaralı seribaşı David Ferrer, Kolombiyalı Alejandro Gonzales'i, 7 numaralı seribaşı Tomas Berdych ise Kazak Aleksandr Nedovyesov'u 3-0 mağlup ederek ikinci tura çıktı.

Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen turnuvanın ilk turunda, tek erkeklerde 2011 ve 2013 yarı finalisti İspanyol David Ferrer, dünya 74'üncüsü Kolombiyalı Alejandro Gonzales'i, 6-3, 6-4 ve 6-4'lük setlerle 3-0 yenerek tur atladı.

İspanyol raketin ikinci turdaki rakibi, Fransız Adrian Mannarino ile ABD'li Steve Johnson arasında oynanacak maçın ardından belli olacak.

Tek erkeklerdeki bir başka mücadelede 7 numaralı seribaşı Çek Tomas Berdych ile dünya sıralamasının 94. basamağındaki Kazak Aleksandr Nedovyesov karşılaştı. Margaret Court Arena'da oynanan maçın setlerini, 6-3, 6-4 ve 6-3 alan Berdych, 3-0'lık skorla üst tura çıktı.

Çek tenisçinin ikinci turdaki rakibini, Çinli Di Wu ile Fransız Kenny De Schepper arasında oynanacak maç belirleyecek.

Tek Kadınlar

Sezonun ilk "grand slam"i Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda, tek kadınlarda 9 numaralı seribaşı Angelique Kerber, evsahibi ülkeden Jarmila Gajdosova'yı, 22 numaralı seribaşı Ekaterina Makarova ise dünya 37 numarası Venus Williams'ı 2-1 yenerek tur atladı.

Avustralya'nın Melbourne kentinde bulunan Rod Lover Arena'daki tek kadınlar ilk tur maçında, Alman Angelique Kerber ile dünya 329'uncusu Avustralyalı Jarmila Gajdosova karşı karşıya geldi.

Kerber, 43 dakika süren ilk seti 6-3 kazandı. İkinci setin başında düşerek kısa bir süre sakatlık yaşayan Gajdosova, seyircisinin de desteğiyle ikinci seti 6-0 aldı ve maça denge getirdi (1-1).

İkinci sette yaşadığı beklenmedik puan kayıpları karşısındaki şaşkınlığını üçüncü sette üstünden atan Kerber, oyuna tekrar ağırlığını koyarak final setini 6-2 kazandı ve 1 saat 47 dakika süren karşılaşma sonunda 2-1'lik skorla ikinci tura çıktı.

Kerber'in ikinci turdaki rakibi, Fransız Caroline Garcia ile Rus Alla Kurdyavtseva araındaki maç sonucunda belli olacak.

- Venus Williams, turnuvayı, ikinci turda tribünden takip edecek

Tek kadınlar ilk turundaki bir diğer maçta, 22 numaralı seribaşı Rus Ekaterina Makarova ile dünya 37 numarası ABD'li Venus Williams mücadele etti. Margaret Court Arena'da yapılan mücadelenin ilk setini, eski dünya 1 numarası ve 2003 finalisti Venus Wiliams, 6-2 kazanarak 1-0 öne geçti.

İkinci set büyük çekişmeye sahne oldu. 57 dakika süren seti, Rus raket Makarova 6-4 kazandı ve durumu 1-1'e getirdi. Son 2 yılın çeyrek finalisti Makarova, 1 saat süren final setini de 6-2 alarak Venüs Williams'ı saf dışı bıraktı.

Makarova ikinci maçını, İspanyol Anabel Medina Garrigues ile Amerikalı Falconi İrina arasındaki maçın galibiyle oynayacak.

Sıradaki Haber
Ve perde Avustralya'da açılıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz