Tenis

Avustralya Açık'ta iki erken veda

19 Ocak 2015 Pazartesi 10:48 - Son Güncelleme 19 Ocak 2015 Pazartesi 11:06

5 numaralı seribaşı Ivanovic ve 9 numaralı seribaşı Kerber, ilk turda elendi.

"Grand slam" perdesi Avustralya'da açıldı. Turnuvanın ilk sürprizleri tek kadınlarda Angelique Kerber ve Ana Ivanovic'ten geldi.

Nadal ter attı

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 3 numaralı seri başı Rafael Nadal, Rus rakibi Mikhail Youzhny karşısında adeta ter attı. Maçı 6-3 , 6-2 ve 6-2’lik setlerle geçen İspanyol raket adını ikinci tura yazdırdı.

Murray zorlanmadı

6 numaralı seri başı Andy Murray de Hint rakibi Yuki Bhambri karşısında turu set vermeden geçti.

İlk seti 6-3, ikincisini 6-4 alan Britanyalı, tie-breake giden son sette de rakibine üstünlük sağlayıp tur atladı.

7 numaralı seri başı Tomas Berdych'in rakibi Alejandro Falla'ydı. Çek raket de set vermeden 2'nci turun yolunu tuttu. 

Turnuvanın ilk sürprizleri tek kadınlarda yaşandı

Avustralya Açık'ta, tek kadınlarda 5 numaralı seribaşı Ana Ivanovic, dünya 142 numarası Lucie Hradecka'ya, 9 numaralı seribaşı Angelique Kerber de dünya 42'ncisi Irina-Camelia Begu'ya yenilerek ilk turda elendi.

Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen turnuvadaki tek kadınlar ilk tur mücadelesinde, 2008'de finale yükselen Sırp Ana Ivanovic ile dünya 142 numarası Çek Lucie Hradecka karşılaştı.

Ivanovic, ilk seti 21 dakika gibi kısa bir sürede 6-1 kazandı. 2. sette yükselen servis performansıyla file önünde etkili bir oyun sergileyen Hradecka, 6-3'lük skorla maç denge getirdi. Üstün oyununu final setinde de sürdüren Çek tenisçi, seti 6-2, maçı da 2-1 alarak Ivanovic'i turnuvanın dışına itti.

Kadınlardaki bir diğer ilk tur mücadelesinde, 9 numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber ile dünya sıralamasının 42. basamağındaki Rumen Irina-Camelia Begu karşı karşıya geldi.

İlk seti 6-4 ile Begu, 2. seti ise oyun vermeden Kerber kazandı. Son sette oyunun iplerini eline alan Rumen raket, Kerber'e puan kazandıran vuruşlarda 18-3 üstünlük sağladı. Begu, 6-1 kazandığı setle sahadan 2-1 galip ayrıldı ve 2. tura yükseldi.

Tommy Robredo çekildi

Erkeklerde ise 15 numaralı seribaşı Tommy Robredo, dünya 119'uncusu Edouard Roger-Vasselin ile karşılaştığı maçın ilk oyununda 3-2 öndeyken sakatlanarak maçı bırakmak zorunda kaldı. Vasselin böylece 2. tura çıktı.

Sıradaki Haber
Del Potro 'dan kötü haber!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz