Tenis

Avustralya Açık'ta 5. gün

21 Ocak 2022 Cuma 15:05 - Son Güncelleme 21 Ocak 2022 Cuma 17:24  |  Kaynak : TRT SPOR

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ın beşinci gününde favori raketler yoluna devam etti. Tek kadınlarda Paula Badosa, kariyerinde ilk kez Avustralya Açık'ta dördüncü tura çıkma başarısı gösterdi.

Avustralya Açık, üçüncü tur maçları ile devam etti.

Tek kadınlarda Paula Badosa, kariyerinde ilk kez Avustralya Açık'ta dördüncü tura çıkma başarısı gösterdi. Badosa üçüncü turda karşılaştığı Marta Kostyuk'u 2-1'lik skor ile geçti ve son 16 turunda Madison Keys'in rakibi oldu.

Birleşik Amerikalı Keys de üçüncü tur maçında Çinli Qiang Wang karşısında 2-1 galip gelmişti.

Krejcikova ile Azarenka ile eşleşti

Dört numaralı seri başı Barbora Krejcikova, Jelena Ostapenko'yu 2-1 mağlup etti ve son 16 turunda Avustralya Açık'ta 2 kez şampiyon olan Victoria Azarenka ile eşleşti.

Victoria Azarenka da Elina Svitolina karşısında ilk setinde hiç oyun vermediği maçı 2-0'lık skor ile kazanarak son 16 turuna adını yazdırdı.

Maria Sakkari, Veronika Kudermetova’yı, 2-0 yenerek dördüncü tura çıktı.

Jessica Pegula da Nuria Parrizas Diaz’ı, 2-0 yenerek dördüncü turda yer almayı başardı. Sakkari ve Pegula dördüncü turda karşı karşıya gelecek.

Tek erkeklerde Gael Monfils, üçüncü tur maçında karşılaştığı Cristian Garin'i 3-1 mağlup ederek tur atladı.

Monfils son 16 turunda Sırp Miomir Kecmanovic ile karşılaşacak. Sırp raket ise üçüncü tur maçında İtalyan Lorenzo Sonego'yu 3-1 geçerek dördüncü tura adını yazdırdı.

4 saat 10 dakika sürerek adeta ralliye dönüşen İspanyol Carlos Alcaraz, İtalyan Matteo Berrettini karşılaşması Berrettini'nin 3-2'lik zaferi ile sonuçlandı.

Berretini son 16'da bir başka İspanyol Pablo Carreno Busta ile karşılaşacak.

Carreno Busta da üçüncü tur maçında rakibi Sebastian Corda'yı 3-1'lik skor ile eledi.

Zverev zorlanmadı

Alexander Zverev ise üçüncü turda karşılaştığı Radu Albot'u 3-0 yenerek dördüncü turda Reilly Opelka'yı 3-1 yenen Denis Shapovalov'un rakibi oldu.

Sıradaki Haber
Murray ve Raducanu'dan Avustralya Açık'a erken veda
Yükleniyor lütfen bekleyiniz