Tenis

Büyükakçay'dan Wimbledon'a veda

23 Haziran 2015 Salı 22:46 - Son Güncelleme 23 Haziran 2015 Salı 22:48

Milli tenisçi, Paraguaylı Veronica Cepede Royg'a 2-1 yenilerek elendi.

Sezonun üçüncü "grand slam"i Wimbledon Tenis Turnuvası'nın elemelerinde milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Paraguaylı rakibi Veronica Cepede Royg'a 2-1 yenilerek elendi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvanın elemelerinde korta çıkan milli tenisçi, günün ikinci maçında Royg'la karşılaştı.

İki saat süren mücadelede ilk seti 6-2 yitiren Büyükakçay, ikinci seti 7-5 kazanarak durumu 1-1'e getirdi. Final setini 6-4 kaybeden milli tenisçi, mücadeleden 2-1 yenik ayrılarak turnuvaya veda etti.

- FED Kupası Kalp Ödülü'nü aldı

Öte yandan milli tenisçi Çağla Büyükakçay, nisan ayında kazandığı FED Kupası Kalp Ödülü'nü, Londra'da yapılan törende Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Başkanı Francesco Ricci Bitti'nin elinden aldı.

Şubat ayındaki FED Kupası 1. Grup Avrupa/Afrika Bölgesi mücadelelerinde, ilk 50 içinde yer alan Elina Svitolina ve Heather Watson karşısındaki galibiyetler dahil olmak üzere çıktığı 6 maçın 5'ini kazanan ve bu performansıyla FED Kupası Kalp Ödülü'nün sahibi olan 25 yaşındaki milli tenisçi, ödülü Londra'daki ITF Binası'nın önünde düzenlenen törenle aldı.

Çağla Büyükakçay'a ödülünü, Francesco Ricci Bitti takdim etti. Törende kısa bir konuşma yapan Büyükakçay, "Victoria Azarenka, Simona Halep, Agnieszka Radwanska gibi isimlerin kazandığı bu ödülü almaktan dolayı çok gururluyum. Köklü bir tenis geçmişi olmayan ülkem adına bu ödülü almak çok güzel bir duygu. Umarım genç nesillere ilham kaynağı olabilirim" dedi.

FED Kupası müsabakalarında 12 yıldır ter döktüğünü belirten Büyükakçay, milli takımları buluşturan bu etkinliğin bir parçası olduğu için daha da tutkulu bir hale geldiğini ifade etti. Ülkesi için oynamanın her zaman büyük bir zevk olduğunu söyleyen milli tenisçiye, FED Kupası Kalp Ödülü'nün yanı sıra bin dolar değerinde bir çek verildi.

Kendisine verilen çeki yardıma muhtaç genç kızların gelecekte daha da başarılı olması için çalışmalar yapan bir derneğe bağışlayan Büyükakçay, "Türkiye'de hayallerini gerçekleştiremeyen birçok kadın var ve onları her zaman destekliyorum. Umarım onların hayallerinin gerçekleşmesi adına bir şeyler yapabilirim" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Fransa'nın kraliçesi Serena Williams!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz