Tenis

Çağla gururlu

25 Mayıs 2016 Çarşamba 16:30 - Son Güncelleme 25 Mayıs 2016 Çarşamba 13:38

"Üç Türk'ün birden en iyilerin olduğu ana tabloda olması müthiş bir şey."

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'a (Roland Garros) tek kadınlarda ikinci turda veda eden Türk tenisçi Çağla Büyükakçay, insanların verdiği desteğin ve bulunduğu seviyenin kendisini motive ettiğini söyledi.

Fransa Açık'ta ikinci tur maçında Rus rakibi Anastasia Pavlyuchenkova'ya 2-1 yenilerek elenen dünyanın 83 numaralı tenisçisi Çağla, AA'nın sorularını cevapladı.

"Kendimi çok iyi hissettiğim bir noktadayım"

Turnuvanın kendisi için çok iyi geçtiğini belirten Çağla, daha önce elemeden gelerek ana tabloda hiç yer almadığını, hem ana tabloya çıkarak hem de tur geçerek kariyerinde ilkleri gerçekleştirdiğini ifade etti. Milli tenisçi, "Tenisim açısından, kariyerim açısından kendimi çok iyi hissettiğim bir noktadayım" dedi.

Bugünkü rakibi dünya 27'ncisi Pavlyuchenkova'nın senelerdir bu seviyede oynayan güçlü bir raket olduğunu belirten Çağla, Rus rakibinin toplara çok sert vurduğunu, başta buna alışmaya çalıştığını ve ikinci sette daha iyi mücadele ettiğini söyledi.

Üçüncü sette rakibinin hiçbir şeyi kaçırmadığını ve her oyunda agresif olduğunu anlatan Çağla Büyükakçay, "Çok mutluyum, çünkü elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Çok iyi bir deneyimdi" diye konuştu.

Bu yıl ilk yüzdeki rakipleriyle farklı dönemlerde karşılaştığını hatırlatan milli sporcu, bunun kendisine güvenmesini sağladığını vurguladı.

"Wimbledon konusunda heyecan duyuyorum"

Çağla, Londra'da haziran ayının son haftasında başlayacak Wimbledon Tenis Turnuvası için "Wimbledon konusunda heyecan duyuyorum, umarım Wimbledon'a kadar hazır olurum" ifadesini kullandı.

"Türkiye'de çok güzel bir enerji yakaladık"

Çağla Büyükakçay, ilklere imza attığı bu turnuvanın ardından kariyeriyle ilgili düşüncelerini şöyle anlattı:

"Türkiye'de çok güzel bir enerji yakaladık, insanların bu kadar çok tenisi sevdiğini ve desteklediğini görmek benim için müthiş bir motivasyon. O yüzden ben önümüzdeki dönem için çok heyecanlanıyorum. Hem insanların desteği hem de bulunduğum seviye, daha çok çalışmam ve galibiyetler almam için beni daha çok motive ediyor."

Önümüzdeki günlerde olimpiyat oyunlarına katılacakların açıklanacağını belirten Çağla, olimpiyatlara katılması durumunda bunun da Türkiye'de bir ilk olacağını ifade etti. Milli sporcu, "Benim için şu anda her şey iyi ilerliyor, daha iyileri için yine çok çalışmaya devam edeceğim." dedi.

"Bir Türk olarak gurur duyuyorum"

Turnuvadaki diğer Türk tenisçiler Marsel İlhan ve İpek Soylu konusunda da Çağla, "Üç Türk'ün birden en iyilerin olduğu ana tabloda olması müthiş bir şey. Ben bir Türk olarak gurur duyuyorum bundan. Her ikisi de çok iyi mücadele etti, arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Birbirimizi de böyle desteklediğimiz sürece daha iyi sonuçlar alırız ve bu da daha genç jenerasyon için faydalı olacaktır" diye konuştu.

Çağla Büyükakçay, bir grand slam turnuvasında ana tabloya kalan ve ikinci tur mücadelesine çıkan ilk Türk kadın tenisçi olarak tarihe geçmişti.

Fransa Açık'ta dün milli tenisçiler Marsel İlhan ve İpek Soylu da rakiplerine yenilerek ilk turda elenmişti.

İLGİLİ HABERLER

Sıradaki Haber
Çağla'dan da kötü haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz