Tenis

Çağla, Roland Garros'a iyi başladı

18 Mayıs 2016 Çarşamba 14:06 - Son Güncelleme 18 Mayıs 2016 Çarşamba 11:10

Milli tenisçi, Roland Garros elemelerindeki ilk maçında Bulgar rakibini yendi.

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek kadınlarda Türkiye'yi temsil eden oyunculardan Çağla Büyükaçay, Bulgar Elitsa Kostova'yı 2-0 yenerek elemelerde 2. tura yükseldi.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen toprak kort turnuvasındaki tek kadınlar elemeleri ilk tur maçında, dünya sıralamasının 85. basamağındaki Çağla Büyükakçay, dünya 205 numarası Bulgar Elitsa Kostova ile karşılaştı. Büyükakçay, sahadan 6-4 ve 6-0'lık setlerle 2-0 galip ayrılarak adını 2. tura yazdırdı.

Büyükakçay, elemelerin 2. turunda Petra Martic-Hiroko Kuwata maçının galibiyle karşı karşıya gelecek.

Maç sonrası AA'ya konuşan Çağla, rakibine karşı favori gösterildiğini ancak hiçbir maçın kolay olmadığını ifade ederek, "İyi başlamak çok önemliydi çünkü Roland Garros en iyilerin oynadığı bir turnuva" dedi.

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nda kazandığı şampiyonluk sonrası turnuvaya yüksek moralle geldiğini söyleyen Çağla, "İstanbul'da çok iyi bir hafta geçirdik. Şampiyonluktan sonra burada açıkçası korta çıkmak kolay değil çünkü üzerinizde belli bir beklenti oluyor." diye konuştu.

Hedefinin ana tabloda yer almak olduğunun altını çizen 26 yaşındaki milli sporcu, turnuvada mücadele eden diğer Türk tenisçiler Marsel İlhan ve İpek Soylu'nun da elemelerde ilk turu geçtiğinin hatırlatılması üzerine "Birimiz kazandıkça hepimiz mutlu oluyoruz. Hepimizin ilk turu geçmesi çok güzel bir gelişme. İnşallah hep beraber ana tabloya geçebiliriz." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
İpek Soylu'dan Roland Garros galibiyeti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz