Tenis

Djokovic Wimbledon için iddialı

27 Haziran 2019 Perşembe 09:08 - Son Güncelleme 27 Haziran 2019 Perşembe 09:09

Fransa Açık tenis turnuvasına yarı finalde veda eden Novak Djokovic, açıklamalarda bulundu. Wimbledon’ı kazanmak için elinden geleni yapacağını söyleyen 32 yaşındaki sporcu, "Kendimi çim zeminde daha rahat hissediyorum" ifadesini kullandı.

Sezonunun ikinci grand slam tenis turnuvası olan Fransa Açık'a yarı finalde feda eden Novak Djokovic, uzun süren sessizliğini bozdu.

Sırp tenisçi, Dominic Thiem karşısında aldığı yenilginin ardından Sırbistan'da bir süre ailesiyle zaman geçirdiğini söyledi.

Wimbledon turnuvasını kazanmak için elinden geleni yapacağını belirten Dünya bir numarası, geçen yıl İngiltere'de Kevin Anderson'u yenerek kupaya uzanmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtti.

Kendini çim zeminde daha rahat hissettiğini dile getiren 32 yaşındaki sporcu, "Roger Federer ve Rafael Nadal'ın ismini tarihe yazdıran sporcular olduğunu" söyledi.

Dünya bir numarası olmanın kendisi için bir tutku olduğunu vurgulayan Djokovic, "Oyunu sevmek. Yaptığın şeyden zevk almak. Her gün yeniden ayağa kalkmak zorunda olmak oldukça önemli" şeklinde konuştu.

Bu güne kadar 15 grand slam turnuvası şampiyonluğu bulunan Novak Djokovic'in önünde, 20 şampiyonluğu bulunan Roger Federer ile 18 şampiyonluğu bulunan Rafael Nadal yer alıyor.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Wimbledon'da Başak Eraydın tur atladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz